ro
 
Vineri, 12. August 2022.

Primăria Sfântu Gheorghe lansează un program de reamenajare a spațiilor verzi din jurul blocurilor

25.07.2022

Asociațiile de proprietari pot solicita spații verzi proiectate de arhitecți peisagiști.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe lansează un program multianual de transformare și renovare a spațiilor verzi din zonele rezidențiale ale orașului, pentru care pot aplica asociațiile de proprietari. Scopul programului este de a crește numărul și estetica spațiilor verzi dintre blocuri, îmbunătățind astfel confortul locuitorilor. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 16 august. 

Lucrările de înverzire a spațiilor din jurul blocurilor și planurile aferente, întocmite de arhitecți peisagiști, sunt finanțate de municipalitate, bugetul pentru acest an fiind de 1 milion de lei. De asemenea, pot fi depuse cereri pentru echipamente de irigare, foișoare, alei, adăposturi și zone de discuții. Cererea este condiționată de eliminarea completă a amenajării existente, astfel încât cererile trebuie să fie depuse cu acordul a două treimi din locuitorii în cauză. 

Planurile vor fi prezentate solicitanților de către municipalitate înainte de construcție. Asociațiile de proprietari vor trebui să suporte costurile de întreținere și de conservare a spațiilor verzi transformate. 

Cererile trebuie depuse la Biroul de Relaţii cu publicul, Informaţii şi Registratură din cadrul Primăriei până la data de 16 august. Cererile vor fi evaluate de o comisie tehnică în funcție de mărimea, locația și numărul de locuitori în cauză. 

Regulamentul programului, cererea de înscriere și criteriile de punctaj pot fi găsite AICI.

Organizează un eveniment pe străzile din Sfântu Gheorghe!
12.08.2022

Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe organizează pe 17 septembrie o zi fără mașini în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității și invită locuitorii să organizeze diverse evenimente pe străzile din faţa blocurilor.

Hotelul Bodoc – ce urmează?
11.08.2022

Planurile Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și situația actuală a clădirii fostului hotel

Continuă modernizarea rețelei de iluminat public și de trotuare în Sfântu Gheorghe
10.08.2022

Are loc introducerea în subteran a reţelei electrice în mai multe zone ale orașului, dar se lucrează şi la asfaltarea unor trotuare și parcări

Restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
05.08.2022

Pe 11 şi 12 august, în mai multe zone din Sfântu Gheorghe va fi oprită circulaţia rutieră

ParCult în luna august: concerte și proiecții de film în aer liber
04.08.2022

O serie de evenimente, concerte și proiecții de film în aer liber va avea loc și în luna august pe scena din Parcul Memorial '56, în cadrul ParCult.