ro
 

Primăria Sfântu Gheorghe ia parte la campania „Vinerea verde. Stop! Azi, maşina stă pe loc!”

17.03.2021

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi instituţiile subordonate se implică în campania lansată de Ministerul Mediului sub genericul „Vinerea verde. Stop! Azi, maşina stă pe loc!”.

Startul campaniei a fost dat săptămâna trecută la nivel central printr-o mobilizare fără precedent. Astfel, se doreşte ca în fiecare vineri minim un sfert dintre angajaţii fiecărei instituţii publice din România să vină la locul de muncă altfel decât cu autoturismele personale.

În acest sens, Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la cât mai mulţi locuitori să se alăture acestei campanii şi să aleagă metode de transport alternative în fiecare zi de vineri.

Prin acest demers Ministerul Mediului doreşte să instaureze în România „Vinerea Verde!”, programul naţional prin care în fiecare zi de vineri a săptămânii să încurajeze populaţia să opteze pentru mijloace de transport alternative (biciclete, transportul în comun, mersul pe jos).

Sub acest concept, Ministerul Mediului va promova şi un plan de măsuri prin care autoturismele personale să fie înlocuite de biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau mersul pe jos, de cât mai mulţi români.

România se confruntă de mai mulţi ani cu poluarea aerului în mediul urban, aceasta fiind una din provocările de mediu faţă de care toate instituţiile statului trebuie să intensifice eforturile pentru a reda sănătatea şi calitatea vieţii în marile oraşe ale ţării.

Dintre cauzele poluării aerului, transportul rutier este cea mai periculoasă, pentru că emisiile au loc la nivelul solului, foarte aproape de oameni.

Provocarea este cu atât mai mare cu cât maşina personală a devenit, pentru cea mai mare parte dintre noi, o soluţie de deplasare zilnică. În acest context, apare nevoia de a stimula populaţia să opteze cât mai des pentru moduri de deplasare alternative, cu emisii scăzute.

 

Municipiul Sfântu Gheorghe a intrat în scenariul verde
11.05.2021

Rata de incidenţă a ajuns marţi la 1,37 cazuri la mia de locuitori

236 de dosare aprobate în prima lună a programului „Dăm valoare rablei tale”
11.05.2021

Cererile pot fi depuse în continuare la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe

Aproape 100 de cereri depuse pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din Sfântu Gheorghe
10.05.2021

A fost depus un număr record de cereri pentru Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi din Sfântu Gheorghe.

În 10 mai începe recensământul general agricol şi la Sfântu Gheorghe
07.05.2021

Primăria face un apel la locuitori să colaboreze cu recenzorii pentru realizarea acestui recensământ de interes public

Primăria Sfântu Gheorghe cumpără fosta Fabrică de Ţigarete
06.05.2021

Clădirea va fi reabilitată şi introdusă în circuitul cultural şi de tineret al oraşului