ro
 
Marți, 23. Aprilie 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe deschide un punct de verificare a chestionarelor de Recensământ

19.05.2022

Data limită pentru autorecenzare a fost prelungită până pe 27 mai, Sfântu Gheorghe fiind pe primul loc în ţară.

În ciuda faptului că, la nivel național, Municipiul Sfântu Gheorghe este fruntaș la completarea chestionarelor de Recensământ, numărul de chestionare nevalidate de către Institutul Național de Statistică rămâne ridicat. Prin urmare, începând cu ziua de vineri, 20 mai, în Piaţa Centrală a orașului va fi deschis un punct de verificare, unde oricine poate afla în câteva secunde dacă chestionarul pe care l-au completat deja este valid sau nu. 

Pe cei la care se constată că au introdus date incorecte, recenzorii îi vor ajuta să completeze din nou chestionarul în câteva minute, a anunțat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Până la sfârșitul perioadei de autorecenzare, pe 27 mai, punctul din Piaţa Centrală va fi deschis zilnic între orele 10-18, iar duminică între orele 10-16. 

“Îi rugăm pe cei care nu au completat încă chestionarele să o facă de acum înainte la punctele de recenzare, deoarece au mai rămas doar câteva zile din faza de autocompletare, iar dacă se constată că chestionarul nu este valid, nu se va mai putea completa din nou în această etapă” - a precizat primarul Antal Árpád.

Până la finalul etapei de autorecenzare, toți cei care completează chestionarul de recensământ la oricare dintre punctele de asistență din oraș mai primesc un voucher pentru o cafea gratuită, pe care o pot savura până pe 31 mai la una dintre cele cinci unități de alimentație publică participante (News Cafe, Gado Gourmet Bistro, INdiVino, Szimpla sau M&M Cake Express). 

“Este important ca și persoanele care nu locuiesc la adresa la care sunt înregistrate să participe la faza de autocompletare a recensământului, deoarece aceasta este prima oportunitate de a fi numărate, deoarece în faza următoare recenzorii vor vizita persoana la adresa la care este înregistrată oficial”, a subliniat consilierul local Zsigmond József.

Potrivit celui mai recent raport al Institutului Național de Statistică, 36.360 de persoane, adică 70,9% din populația estimată a oraşului Sfântu Gheorghe, au completat deja chestionarele de recensământ, oraşul nostru fiind primul din ţară la acest capitol.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.