ro
 
Miercuri, 29. Iunie 2022.

Primăria Sfântu Gheorghe deschide un punct de verificare a chestionarelor de Recensământ

19.05.2022

Data limită pentru autorecenzare a fost prelungită până pe 27 mai, Sfântu Gheorghe fiind pe primul loc în ţară.

În ciuda faptului că, la nivel național, Municipiul Sfântu Gheorghe este fruntaș la completarea chestionarelor de Recensământ, numărul de chestionare nevalidate de către Institutul Național de Statistică rămâne ridicat. Prin urmare, începând cu ziua de vineri, 20 mai, în Piaţa Centrală a orașului va fi deschis un punct de verificare, unde oricine poate afla în câteva secunde dacă chestionarul pe care l-au completat deja este valid sau nu. 

Pe cei la care se constată că au introdus date incorecte, recenzorii îi vor ajuta să completeze din nou chestionarul în câteva minute, a anunțat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Până la sfârșitul perioadei de autorecenzare, pe 27 mai, punctul din Piaţa Centrală va fi deschis zilnic între orele 10-18, iar duminică între orele 10-16. 

“Îi rugăm pe cei care nu au completat încă chestionarele să o facă de acum înainte la punctele de recenzare, deoarece au mai rămas doar câteva zile din faza de autocompletare, iar dacă se constată că chestionarul nu este valid, nu se va mai putea completa din nou în această etapă” - a precizat primarul Antal Árpád.

Până la finalul etapei de autorecenzare, toți cei care completează chestionarul de recensământ la oricare dintre punctele de asistență din oraș mai primesc un voucher pentru o cafea gratuită, pe care o pot savura până pe 31 mai la una dintre cele cinci unități de alimentație publică participante (News Cafe, Gado Gourmet Bistro, INdiVino, Szimpla sau M&M Cake Express). 

“Este important ca și persoanele care nu locuiesc la adresa la care sunt înregistrate să participe la faza de autocompletare a recensământului, deoarece aceasta este prima oportunitate de a fi numărate, deoarece în faza următoare recenzorii vor vizita persoana la adresa la care este înregistrată oficial”, a subliniat consilierul local Zsigmond József.

Potrivit celui mai recent raport al Institutului Național de Statistică, 36.360 de persoane, adică 70,9% din populația estimată a oraşului Sfântu Gheorghe, au completat deja chestionarele de recensământ, oraşul nostru fiind primul din ţară la acest capitol.

Măsuri preventive în perioade caniculare
28.06.2022

Administraţia Națională de Meteorologie a emis o avertizare de caniculă pentru perioada următoare.

Lucrări de renovare și modernizare a drumurilor în mai multe zone din Sfântu Gheorghe
22.06.2022

Străzile și rețelele lor de utilități sunt reabilitate în mai multe locuri din oraș, iar pe carosabil, trotuare și parcări se așterne asfalt nou. 

Modificări privind valabilitatea autorizaţiilor de construcţie
20.06.2022

Primăria Sfântu Gheorghe, prin Direcţia de Urbanism, aduce la cunoştinţa locuitorilor modificările aduse de Parlamentul României la Legea nr. 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcţii.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot folosi terenurile de sport ale școlilor și în timpul vacanței
16.06.2022

Accesul la terenurile de sport va fi gratuit în zilele lucrătoare între orele 10:00 - 20:00

Departamentul de Administrație Publică al Universității Babeș-Bolyai aniversează 25 de ani de la deschiderea extensiei din Sfântu Gheorghe
16.06.2022

Instituția de învățământ pregătește o serie de noutăți pentru anul universitar viitor