ro
 

Primăria Sfântu Gheorghe a majorat bursele de excelenţă pentru elevi la 5.000 de lei

27.10.2023

Înscrierea elevilor cu rezultate deosebite în anii de liceu se poate face până pe 4 decembrie.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în şedinţa lunii octombrie, majorarea de la 3.000 de lei la 5.000 de lei a Burselor de excelenţă acordate în fiecare an elevilor cu rezultate deosebite în anii de liceu.

Majorarea este motivată prin faptul că atingerea criteriilor stabilite prin regulament implică o investiţie materială considerabilă, iar valorile şi cunoștințele trebuie răsplătite corespunzător.

Astfel, elevii din anii terminali de liceu din Sfântu Gheorghe pot depune până pe 4 decembrie dosarul de înscriere, care trebuie să conţină următoarele documente: Carte de Identitate, scrisoare de intenţie, Curriculum Vitae, adeverinţă pentru mediile anuale de la unitatea de învăţământ, copie după diplome, copie după certificate de participare, recomandări din partea diferitelor organizaţii, alte documente care atestă performanţele şcolare. Regulamentul complet de acordare a burselor poate fi consultat AICI.

Cele 5 burse de excelenţă vor fi acordate elevilor care obţin cel mai mare punctaj în urma evaluării dosarelor de înscriere.

Acordarea burselor are loc în mod tradiţional în şedinţa festivă de final de an a Consiliului Local din luna decembrie.

Primăria Sfântu Gheorghe acordă burse elevilor din oraş încă din anul 2009, cu scopul de stimulare şi recompensare a elevilor care obţin rezultate foarte bune la învăţământ.

Donează obiecte pentru Muzeul Comunismului!
29.05.2024

O colecție de obiecte legate de anii 1944-1989 este în curs de organizare pentru Muzeul Comunismului, care se construiește la Sfântu Gheorghe

Ziua Copilului sărbătorită în Piața Centrală și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe
28.05.2024

La fel ca în anii trecuţi, organizatorii invită copiii mici și mari în centrul orașului pentru un program variat de activități, jocuri și concerte. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 9:00 și 20:00.

Sâmbătă, 25 mai, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă
23.05.2024

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează contribuabilii interesaţi că în ziua de sâmbătă, 25 mai 2024, între orele 8:00-12:00, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă.

Acţiune de prindere a câinilor vagabonzi din Sfântu Gheorghe
23.05.2024

Începând de luni, 27 mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos începe o acţiune de căutare şi prindere a câinilor vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe

Mai sunt doar câteva zile în care puteţi redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri
21.05.2024

Anul trecut peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe au rămas la bugetul statului