ro
 
Luni, 02. Octombrie 2023.

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat proiectul Best of Sepsi, prin care vrea să descopere şi să premieze eroii de zi cu zi ai comunităţii noastre

14.09.2023

Până pe 5 octombrie pot fi făcute nominalizări în cadrul a 9 categorii.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat proiectul Best of Sepsi, în cadrul căruia doreşte să descopere şi să premieze eroii de zi cu zi care, prin bunătatea, grija și cunoștințele lor ajută comunitatea locală, făcând din Sfântu Gheorghe un loc mai frumos, mai locuibil și mai primitor. Proiectul a fost prezentat într-o conferinţă de presă de către primarul Antal Árpád împreună cu reprezentanţii Biroului de Imagine şi Comunicare al Primăriei.

„De multe ori am spus că nu eu sunt singurul lider al comunităţii, pentru că sunt multe alte persoane din multe categorii profesionale care sunt lideri şi formatori ai acestei comunităţi. Sunt foarte mulţi locuitori în acest oraş despre care nu se vorbeşte în spaţiul public, care prin atitudinea lor când îşi fac treaba ne fac nouă zilele mai frumoase. Un taximetrist, un portar la o instituţie, un electrician, un frizer sau o vânzătoare, care prin faptul că zâmbesc la tine sau te ajută, schimbă în bine această comunitate. Vrem să găsim aceste persoane, eroii de zi cu zi care ajută această comunitate să devină mai bună. Vrem să-i premiem şi să le mulţumim pentru faptul că există şi prin acest lucru poate îi vor motiva şi pe alţii să fie mai buni”, spune primarul Antal Árpád.

În acest sens a fost creat site-ul bestofsepsi.ro, unde sunt descrise etapele proiectului, şi unde acum se pot face nominalizări, şi mai apoi vota în cele 9 categorii ale ediţiei din acest an.

„Căutăm oameni care adaugă valoare muncii lor: un zâmbet pe față, o vorbă prietenoasă, amabilă, serviabilitate și atenție. Pentru că toți avem o zi diferită atunci când întâlnim astfel de oameni. Prin această inițiativă vrem să atragem atenția asupra faptului că nu trebuie să trecem pe lângă astfel de oameni, ci să îi remarcăm și să îi recompensăm”, a declarat Antalka Erika de la Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei.

Pentru început, în perioada 14 septembrie – 5 octombrie, pe site se pot face nominalizări în următoarele nouă categorii:

  1. Lucrători din domeniul alimentației publice, cum ar fi vânzători, chelneri, ospătari, bucătari, barmani, ajutor în bucătărie etc.
  2. Furnizori de servicii, cum ar fi șofer de taxi, cosmeticiană, manichiuristă, coafeză, tâmplar, electrician, portar, maseur și alți angajați din domeniul serviciilor pentru clienți
  3. Lucrători din domeniul sănătății, cum ar fi medici, medici de familie, stomatologi, asistenți, infirmiere, fizioterapeuți, farmaciști, medici veterinari etc.
  4. Artiști și profesioniști din domeniul creativ și al comunicării , cum ar fi actori, păpușari, regizori, coregrafi, artiști vizuali, sculptori, pictori, fotografi, muzicieni, jurnalişti, realizatori de emisiuni radio etc.
  5. Pedagogi, cum sunt educatoare de grădiniță, învățătoare, profesori, profesori universitari etc.
  6. Sportivi și antrenori care sunt modele de urmat
  7. Liderii bisericii, clerici, enoriași activi
  8. Persoane care lucrează pentru siguranța orașului, cum ar fi paramedici, pompieri, polițiști, jandarmi, ambulanţieri etc.
  9. Activiști, voluntari, lucrători sociali, oameni care mobilizează membrii comunității pentru a face fapte bune.

Orice persoană poate face AICI o singură nominalizare la fiecare categorie, urmând ca cele mai nominalizate 5 persoane din fiecare categorie să intre în etapa de votare, care va avea loc în perioada 12 octombrie – 2 noiembrie.

Gala Best of Sepsi, în care vor fi anunţaţi şi premiaţi câştigătorii, va avea loc pe data de 11 noiembrie, de la ora 18:00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”. Pe lângă persoanele nominalizate, la gală vor putea participa şi aproximativ 200 de persoane din oraş, pentru care va fi lansată o sesiune de înscriere publică odată cu etapa votului.

Peste 1.200 de nominalizări au fost făcute în campania Best of Sepsi
28.09.2023

În primele două săptămâni ale perioadei de nominalizări pentru proiectul Best of Sepsi au fost primite peste 1.200 de propuneri în cele 9 categorii ale campaniei. Termenul limită pentru a transmite nominalizările este 5 octombrie.

În weekend are loc Târgul de Toamnă la Sfântu Gheorghe
27.09.2023

Târgul de Toamnă va avea loc între 29 septembrie și 1 octombrie în Piața Centrală, iar evenimentul va găzdui și Concursul Apicol „Nectaria”.

Încep lucrările de asfaltare finală pe străzile Ciucului şi Grigore Bălan
25.09.2023

Pe str. Stadionului au loc lucrări de frezare a asfaltului între străzile Vasile Goldiş şi Dózsa György

Încă un urs agresiv a fost recoltat la Sfântu Gheorghe
21.09.2023

Primarul Antal Árpád va transmite o scrisoarea preşedintei Comisiei Europene cu privire la problema urșilor din zona noastră.

Campanie de strângere de semnături pentru steagul municipiului Sfântu Gheorghe
21.09.2023

Ne-am putea afirma drepturile dacă ne-am uni forțele