ro
 
Sâmbătă, 03. Decembrie 2022.

Peste 800 de cereri aprobate în cadrul programului „Dăm valoare rablei tale”

13.09.2022

În urmă cu un an și jumătate, Primăria Sfântu Gheorghe a lansat programul local prin care maşinile vechi pot fi predate în schimbul a 3.000 de lei.

În luna aprilie a anului trecut, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a lansat programul „Dăm valoare rablei tale” pentru a veni în sprijinul persoanelor fizice și juridice care doresc să scape de mașina veche, dar nu vor sau nu își permit să cumpere una nouă. Cumpărarea mașinilor vechi nu numai că eliberează spații publice și parcările din oraș, dar are ca scop și reducerea numărului de mașini și întinerirea parcului auto din Sfântu Gheorghe.

De la lansarea programului au fost depuse în total 882 de cereri, dintre care 817 au fost aprobate, iar 66 respinse pentru că nu îndeplineau condițiile. În toată această perioadă au fost trimise de beneficiari 757 de certificate de distrugere, ceea ce reprezintă și numărul de locuri de parcare eliberate în spațiile publice.

La lansarea programului, Consiliul Local a alocat 1 milion de lei, sumă suficientă pentru 333 de solicitanți. Întrucât inițiativa s-a dovedit a fi un succes neașteptat și numărul de solicitanți a crescut, suma alocată în acest scop a fost majorată de fiecare dată când a fost nevoie. Suma totală plătită până în prezent pentru mașinile casate predate în cadrul programului este de 2.271.000 de lei.

În cadrul programului „Dăm valoare rablei tale”, Primăria Sfântu Gheorghe acordă 3.000 de lei pentru fiecare autoturism cu o capacitate de 2-7 locuri, predat la un Centru autorizat de casare, care a fost înmatriculat de cel puțin 10 ani în Sfântu Gheorghe și are acelaşi proprietar de cel puțin 3 ani. Solicitanții pot fi persoane fizice sau juridice care au domiciliul/sediul în Municipiul Sfântu Gheorghe, iar autoturismul trebuie să fie înmatriculat pe numele solicitantului de cel puţin 3 ani. Proprietarul nu trebuie să aibă datorii la bugetul local și să dea o declarație pe propria răspundere că nu a solicitat și nu va solicita înscrierea autoturismului în programul similar național. Cu toate acestea, proprietarul trebuie să se angajeze să nu-și cumpere o mașină mai veche de 5 ani în următorii 3 ani, în caz contrar va trebui să restituie subvenția de 3.000 de lei. 

Mai multe informații privind condițiile și documentele necesare pentru acest program pot fi găsite AICI.

Propunerile pentru statuia lui Petőfi Sándor au fost jurizate
28.11.2022

Competiția a fost câștigată de Gergely Zoltán, un sculptor din Cluj-Napoca

37 de persoane s-au înscris la cursurile de română sau maghiară
28.11.2022

Dintre acestea, 34 au fost declarate eligibile.

Începe montarea patinoarului în aer liber din Piaţa Centrală
24.11.2022

Patinoarul va avea o dimensiune de 20x29 metri şi va fi amplasat pe platoul situat în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, urmând să funcţioneze din decembrie până anul viitor în martie.

Desene de lumini proiectate în decembrie pe fațada Teatrului „Tamási Áron”
17.11.2022

Apel pentru copii și elevi pentru a crea desene de Crăciun pentru o proiecție festivă