ro
 
Marți, 23. Aprilie 2024.

Peste 800 de cereri aprobate în cadrul programului „Dăm valoare rablei tale”

13.09.2022

În urmă cu un an și jumătate, Primăria Sfântu Gheorghe a lansat programul local prin care maşinile vechi pot fi predate în schimbul a 3.000 de lei.

În luna aprilie a anului trecut, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a lansat programul „Dăm valoare rablei tale” pentru a veni în sprijinul persoanelor fizice și juridice care doresc să scape de mașina veche, dar nu vor sau nu își permit să cumpere una nouă. Cumpărarea mașinilor vechi nu numai că eliberează spații publice și parcările din oraș, dar are ca scop și reducerea numărului de mașini și întinerirea parcului auto din Sfântu Gheorghe.

De la lansarea programului au fost depuse în total 882 de cereri, dintre care 817 au fost aprobate, iar 66 respinse pentru că nu îndeplineau condițiile. În toată această perioadă au fost trimise de beneficiari 757 de certificate de distrugere, ceea ce reprezintă și numărul de locuri de parcare eliberate în spațiile publice.

La lansarea programului, Consiliul Local a alocat 1 milion de lei, sumă suficientă pentru 333 de solicitanți. Întrucât inițiativa s-a dovedit a fi un succes neașteptat și numărul de solicitanți a crescut, suma alocată în acest scop a fost majorată de fiecare dată când a fost nevoie. Suma totală plătită până în prezent pentru mașinile casate predate în cadrul programului este de 2.271.000 de lei.

În cadrul programului „Dăm valoare rablei tale”, Primăria Sfântu Gheorghe acordă 3.000 de lei pentru fiecare autoturism cu o capacitate de 2-7 locuri, predat la un Centru autorizat de casare, care a fost înmatriculat de cel puțin 10 ani în Sfântu Gheorghe și are acelaşi proprietar de cel puțin 3 ani. Solicitanții pot fi persoane fizice sau juridice care au domiciliul/sediul în Municipiul Sfântu Gheorghe, iar autoturismul trebuie să fie înmatriculat pe numele solicitantului de cel puţin 3 ani. Proprietarul nu trebuie să aibă datorii la bugetul local și să dea o declarație pe propria răspundere că nu a solicitat și nu va solicita înscrierea autoturismului în programul similar național. Cu toate acestea, proprietarul trebuie să se angajeze să nu-și cumpere o mașină mai veche de 5 ani în următorii 3 ani, în caz contrar va trebui să restituie subvenția de 3.000 de lei. 

Mai multe informații privind condițiile și documentele necesare pentru acest program pot fi găsite AICI.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.