ro
 
Joi, 15. Aprilie 2021.

Peste 75% dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au plătit impozitele locale pe clădiri şi terenuri

07.04.2021

Direcţia de Finanţe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe a centralizat datele privind plata taxelor şi impozitelor locale pentru acest an. Astfel, până la data de 31 martie, peste 75% dintre contribuabilii persoane fizice au achitat deja impozitele locale pe clădiri şi terenuri pentru tot anul. De asemenea, aproape 60% dintre locuitori au plătit impozitul pe autoturisme.

În cazul persoanelor juridice, peste 67% au achitat impozitele şi taxele pe clădiri, iar peste 55% impozitele pe terenuri şi autoturisme.

Situația încasărilor la bugetul local până la data de 31 martie pentru anul 2021 este următoarea (din suma totală datorată pentru anul 2021):

  • Impozit/taxă pe clădire: persoane fizice 75,52%, persoane juridice 67,54%
  • Impozit/taxă pe teren: persoane fizice 76,58%, persoane juridice 56,28%
  • Impozit mijloace de transport: persoane fizice 59,11%, persoane juridice 55,85%.

De menţionat că numărul persoanelor care au plătit impozitele locale până la 31 martie este mai mare cu 3-5% decât în anii precedenţi, atât în cazul persoanelor fizice cât şi cele juridice.

Termenul de plată pentru impozitele locale pe primul semestru a fost 31 martie, iar pentru plata impozitelor pentru tot anul până la această dată, contribuabilii au beneficiat de o bonificaţie de 9%.

Termenul de plată al impozitelor locale pentru semestrul al doilea este 30 septembrie.

Pentru neplata la termen a impozitelor/taxelor se plătesc majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună până la data stingerii sumei datorate.

Direcţia de Finanţe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe recomandă în continuare folosirea platformei www.ghiseul.ro, atât în cazul persoanelor fizice cât şi cele juridice. Această platformă asigură nu numai posibilitatea de efectuare a plăţii impozitelor, taxelor și amenzilor, dar și posibilitatea consultării situației fiscale actuale.

Valoarea abonamentelor neutilizate la Baza de înot va fi restituită
14.04.2021

Sepsi ReKreativ anunţă că din cauza pandemiei nu va putea deschide Baza de înot din Sfântu Gheorghe nici în viitorul apropiat.

S-au finalizat lucrările de modernizare la Serviciul Comunitar de Evidenţă a Persoanelor
13.04.2021

Serviciul  Comunitar de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe își continuă activitatea de pe strada Dózsa György nr. 14 într-un spațiu proaspăt renovat.

Din 14 aprilie, locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot prelua puieţii de pomi fructiferi solicitaţi
12.04.2021

Începând de miercuri, 14 aprilie, ora 9, puieţii de pomi fructiferi solicitaţi de locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot fi preluaţi de la Grădinăria oraşului (str. Arcuşului).

Se reiau lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zone din oraș
12.04.2021

Odată cu venirea primăverii, sunt reluate lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zone din oraș.

Lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe va fi construit un patinoar modern
10.04.2021

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăriile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc vor înfiinţa un club de hochei, urmând ca lângă Arena Sepsi să fie construit şi un patinoar modern.