ro
 
Sâmbătă, 27. Aprilie 2024.

Pedibus își reia traseele spre școlile din Sfântu Gheorghe

15.09.2021

Programul Pedibus – o inițiativă a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe prin care ne dorim să motivăm elevii din oraş să meargă la școală pe jos, revine din data de 20 septembrie, ca urmare a începerii noului an școlar. 

Lansat în luna mai a anului școlar trecut, programul Pedibus s-a bucurat de un succes neașteptat, devenind o adevărată experiență comunitară pentru copii, care, pe lângă dezvoltarea unui stil de viață sănătos, contribuie și la dezvoltarea abilităților sociale. Programul  este realizat cu sprijinul unor voluntari adulţi și are ca obiectiv mai ales motivarea copiilor din clasele primare să meargă mai mult pe jos. Pedibus-urile urmează un traseu prestabilit și pornesc în fiecare dimineață conform unui program adaptat orarelor școlare. 

În fiecare săptămână și din acest nou an școlar, elevii vor fi însoțiți până la școală de către alți șoferi adulți de Pedibus (sportivi, actori, politicieni, pedagogi, doctori, șefi de instituții, reprezentanți ai presei, organizații civile, asociații etc.). 

Între 20 - 24 septembrie, șoferii Pedibus-ului vor fi angajații din cadrul Spitalului Județean Dr. Fogolyán Kristóf”. Medici, asistenți medicali și infirmiere din aproape toate secţiile spitalului, precum de la Neonatologie, Pediatrie, Bloc operator, dar și de la Chirurgie, ATI ori Radiologie, și-au confirmat deja prezența pentru săptămâna viitoare.

Cele 5 trasee, stațiile de întâlnire, precum și orele de plecare au rămas neschimbate, însă din cauza lucrărilor de pe strada 1 Decembrie 1918, Traseu 1 (Cartierul Gării - Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”) se va îndrepta, de la Semafoare, spre strada Oltului, urmând să ajungă mai apoi la punctul de intersecţie a străzilor 1 Decembrie 1918 şi Nicolae Bălcescu, în fața magazinului Dr. Office. 

Elevii care vor merge la școală cu Pedibus-ul vor fi recompensați cu stickere, care pot fi colecționate într-un album special. Fiecare sticker valorează 1 punct, iar numărul de puncte poate fi transformat mai apoi în premii Pedibus.

Informații utile despre programul Pedibus, dar și despre traseele acestuia pot fi găsite AICI

Adulții care doresc să-i însoțească dimineaţa pe copiii care participă la programul Pedibus pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0744830819 sau prin e-mail la kincso.szekely@sepsi.ro. 

 

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie