ro
 
Sâmbătă, 25. Septembrie 2021.

Pedibus își reia traseele spre școlile din Sfântu Gheorghe

15.09.2021

Programul Pedibus – o inițiativă a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe prin care ne dorim să motivăm elevii din oraş să meargă la școală pe jos, revine din data de 20 septembrie, ca urmare a începerii noului an școlar. 

Lansat în luna mai a anului școlar trecut, programul Pedibus s-a bucurat de un succes neașteptat, devenind o adevărată experiență comunitară pentru copii, care, pe lângă dezvoltarea unui stil de viață sănătos, contribuie și la dezvoltarea abilităților sociale. Programul  este realizat cu sprijinul unor voluntari adulţi și are ca obiectiv mai ales motivarea copiilor din clasele primare să meargă mai mult pe jos. Pedibus-urile urmează un traseu prestabilit și pornesc în fiecare dimineață conform unui program adaptat orarelor școlare. 

În fiecare săptămână și din acest nou an școlar, elevii vor fi însoțiți până la școală de către alți șoferi adulți de Pedibus (sportivi, actori, politicieni, pedagogi, doctori, șefi de instituții, reprezentanți ai presei, organizații civile, asociații etc.). 

Între 20 - 24 septembrie, șoferii Pedibus-ului vor fi angajații din cadrul Spitalului Județean Dr. Fogolyán Kristóf”. Medici, asistenți medicali și infirmiere din aproape toate secţiile spitalului, precum de la Neonatologie, Pediatrie, Bloc operator, dar și de la Chirurgie, ATI ori Radiologie, și-au confirmat deja prezența pentru săptămâna viitoare.

Cele 5 trasee, stațiile de întâlnire, precum și orele de plecare au rămas neschimbate, însă din cauza lucrărilor de pe strada 1 Decembrie 1918, Traseu 1 (Cartierul Gării - Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”) se va îndrepta, de la Semafoare, spre strada Oltului, urmând să ajungă mai apoi la punctul de intersecţie a străzilor 1 Decembrie 1918 şi Nicolae Bălcescu, în fața magazinului Dr. Office. 

Elevii care vor merge la școală cu Pedibus-ul vor fi recompensați cu stickere, care pot fi colecționate într-un album special. Fiecare sticker valorează 1 punct, iar numărul de puncte poate fi transformat mai apoi în premii Pedibus.

Informații utile despre programul Pedibus, dar și despre traseele acestuia pot fi găsite AICI

Adulții care doresc să-i însoțească dimineaţa pe copiii care participă la programul Pedibus pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0744830819 sau prin e-mail la kincso.szekely@sepsi.ro. 

 

Ecoinsulă inteligentă de colectare a deșeurilor, instalată la Sfântu Gheorghe
24.09.2021

Noul sistem inovator va permite colectarea selectivă a deșeurilor într-un mod ecologic, simplu și eficient din punct de vedere al costurilor.

Primarul Antal Árpád, apel către părinţi să nu mai dea bani instituţiilor de învăţământ pentru cheltuielile curente ale copiilor
23.09.2021

Primăria Sfântu Gheorghe va acorda instituţiilor de învăţământ între 50 şi 150 de lei pentru fiecare copil pentru asigurarea celor necesare

Consultări publice pentru elaborarea strategiei de dezvoltare urbană a Municipiului Sfântu Gheorghe până în anul 2030
22.09.2021

Primăria îşi doreşte ca un număr cât mai mare de locuitori să vină cu propuneri

Program prelungit la Finanţele Locale Sfântu Gheorghe
22.09.2021

Termenul de plată a impozitelor şi taxelor locale pe semestrul II este 30 septembrie 2021.

Zilele Sportive încep în forță în acest weekend
22.09.2021

Între 24-26 septembrie cei interesați au posibilitatea să aleagă dintr-un program bogat și divers.