ro
 
Vineri, 23. Februarie 2024.

Patinoar artificial, ecoinsule de colectare a deşeurilor în tot oraşul şi 12 staţii de încărcare pentru maşini electrice

30.06.2022

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea oraşului.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe s-a întrunit joi în şedinţa ordinară a lunii iunie, aleşii locali adoptând 40 de hotărâri.

Printre acestea se numără construirea unui patinoar artificial la Sfântu Gheorghe, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru amplasarea a aproximativ 100 de ecoinsule de colectare a deşeurilor în tot oraşul, dar şi amenajarea a 12 staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Pentru că obiectivul autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe este asigurarea infrastructurii necesare pentru practicarea unei palete cât mai largi de sporturi de masă, Primăria a început demersurile pentru construirea unui patinoar artificial modern lângă Arena Sepsi. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local a aprobat joi acceptarea donaţiei făcută de Fundaţia Mens Sana constând în documentaţia tehnico-economică pentru construirea patinoarului cu o capacitate de aproximativ 2.000 de locuri. Odată construit, acesta va oferi cadrul necesar pentru generaţiile viitoare de sportivi şi ar asigura baza obţinerii unor performanţe la nivel naţional şi internaţional. 

În ceea ce priveşte proiectul „Colectare deşeuri SMART”, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru achiziţionarea şi amplasarea a aproximativ 100 de ecoinsule de colectare selectivă a deşeurilor în toate locaţiile de colectare a deşeurilor de pe teritoriul oraşului. În acelaşi timp, prin amplasarea ecoinsulelor se doreşte implementarea sistemului „plăteşti cât arunci” pentru toţi locuitorii oraşului. 

Conform proiectului, în locul punctelor de colectare a deşeurilor aflate în cartierele de blocuri vor fi amenajate ecoinsule dotate, printre altele, cu detectoare de greutate şi volum precum şi cu sistem de înregistrare şi monitorizare. O astfel de insulă de colectare a deşeurilor a fost amplasată anul trecut pe strada Stadionului, unde s-a dovedit a fi foarte eficientă, marea majoritate a locuitorilor colectând deşeurile selectiv.

Nu în ultimul rând, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru amplasarea a 12 staţii de încărcare pentru maşini electrice în Sfântu Gheorghe, parte a unui program de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi derulat de Ministerul Mediului.

În cadrul acestui proiect, Municipiul Sfântu Gheorghe doreşte să achiziţioneze şi să amplaseze staţii de încărcare pentru maşini electrice în mai multe locaţii din oraş: str. Daczo, str. Sporturilor (lângă Ştrand), str. Lalelei colţ cu Narciselor, în parcarea Lidl, în parcarea blocurilor ANL de pe str. Gen. Grigore Bălan, str. Pescarilor, str. Gábor Áron, str. Vasile Goldiş nr. 1-2, dar şi pe Aleea Tineretului.

În plus faţă de aceste locaţii, Consiliul Local a aprobat deja în luna mai proiectul tehnic pentru amenajarea altor 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice în stațiunea Șugaș Băi (în parcarea de pe Drumul apelor minerale), pe strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 8 (lângă Cinema Arta) şi în parcarea Arenei Sepsi.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe