ro
 
Miercuri, 08. May 2024.

Patinoar artificial, ecoinsule de colectare a deşeurilor în tot oraşul şi 12 staţii de încărcare pentru maşini electrice

30.06.2022

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea oraşului.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe s-a întrunit joi în şedinţa ordinară a lunii iunie, aleşii locali adoptând 40 de hotărâri.

Printre acestea se numără construirea unui patinoar artificial la Sfântu Gheorghe, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru amplasarea a aproximativ 100 de ecoinsule de colectare a deşeurilor în tot oraşul, dar şi amenajarea a 12 staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Pentru că obiectivul autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe este asigurarea infrastructurii necesare pentru practicarea unei palete cât mai largi de sporturi de masă, Primăria a început demersurile pentru construirea unui patinoar artificial modern lângă Arena Sepsi. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local a aprobat joi acceptarea donaţiei făcută de Fundaţia Mens Sana constând în documentaţia tehnico-economică pentru construirea patinoarului cu o capacitate de aproximativ 2.000 de locuri. Odată construit, acesta va oferi cadrul necesar pentru generaţiile viitoare de sportivi şi ar asigura baza obţinerii unor performanţe la nivel naţional şi internaţional. 

În ceea ce priveşte proiectul „Colectare deşeuri SMART”, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru achiziţionarea şi amplasarea a aproximativ 100 de ecoinsule de colectare selectivă a deşeurilor în toate locaţiile de colectare a deşeurilor de pe teritoriul oraşului. În acelaşi timp, prin amplasarea ecoinsulelor se doreşte implementarea sistemului „plăteşti cât arunci” pentru toţi locuitorii oraşului. 

Conform proiectului, în locul punctelor de colectare a deşeurilor aflate în cartierele de blocuri vor fi amenajate ecoinsule dotate, printre altele, cu detectoare de greutate şi volum precum şi cu sistem de înregistrare şi monitorizare. O astfel de insulă de colectare a deşeurilor a fost amplasată anul trecut pe strada Stadionului, unde s-a dovedit a fi foarte eficientă, marea majoritate a locuitorilor colectând deşeurile selectiv.

Nu în ultimul rând, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru amplasarea a 12 staţii de încărcare pentru maşini electrice în Sfântu Gheorghe, parte a unui program de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi derulat de Ministerul Mediului.

În cadrul acestui proiect, Municipiul Sfântu Gheorghe doreşte să achiziţioneze şi să amplaseze staţii de încărcare pentru maşini electrice în mai multe locaţii din oraş: str. Daczo, str. Sporturilor (lângă Ştrand), str. Lalelei colţ cu Narciselor, în parcarea Lidl, în parcarea blocurilor ANL de pe str. Gen. Grigore Bălan, str. Pescarilor, str. Gábor Áron, str. Vasile Goldiş nr. 1-2, dar şi pe Aleea Tineretului.

În plus faţă de aceste locaţii, Consiliul Local a aprobat deja în luna mai proiectul tehnic pentru amenajarea altor 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice în stațiunea Șugaș Băi (în parcarea de pe Drumul apelor minerale), pe strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 8 (lângă Cinema Arta) şi în parcarea Arenei Sepsi.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.