ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

Organizează un eveniment pe străzile din Sfântu Gheorghe!

12.08.2022

Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe organizează pe 17 septembrie o zi fără mașini în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității și invită locuitorii să organizeze diverse evenimente pe străzile din faţa blocurilor.

Primăria va pune la dispoziția locuitorilor străzi fără trafic pentru ca oamenii să vină cu idei de evenimente care să aibă loc pe stradă. Biroul pentru Tineret al Primăriei invită locuitorii din Sfântu Gheorghe să organizeze evenimente, întâlniri de familie, jocuri, discuții, conferințe, discuţii în aer liber, inițiative Com'ON Sepsi, sau chiar organizații de elevi și studenți să își prezinte activitatea pe drumurile închise din diferite cartiere. Scopul acțiunii este de a crește gradul de conștientizare a necesității de a reduce poluarea și a puterii cooperării comunitare. 

Tronsoanele propuse de locuitori şi aprobate de organizatori vor fi închise circulației între orele 08:00 și 21:00. În cazul în care secțiunea de drum solicitată nu poate fi închisă (este un drum principal, trebuie permis accesul în caz de urgenţă, sau alte motive obiective), se vor căuta alternative în apropiere. Toate cheltuielile necesare pentru desfăşurarea evenimentelor propuse vor fi suportate de către locuitori.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele vor fi amânate cu o zi. Secțiunile de drum pe care se vor desfășura evenimentele pot fi rezervate online până pe 30 august, prin completarea unui formular de înscriere disponibil AICI.

În timpul organizării evenimentului, este interzisă aprinderea de focuri, efectuarea de modificări permanente ale spațiilor publice, cum ar fi vopsirea, găurirea, vandalismul, activitățile economice, iar ideile pot fi implementate doar în zona aprobată, organizatorii trebuind să lase spațiul sau strada curată după eveniment.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.