ro
 
Sâmbătă, 01. Octombrie 2022.

O nouă metodologie de dezvoltare a competențelor pentru elevii din Sfântu Gheorghe

14.09.2022

Cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, se lansează un nou program educațional pentru dezvoltarea abilităților individuale, a competențelor și a inteligenței emoționale a elevilor.

MindLab 4.4 este o metodă educațională care își propune să îi ajute pe elevi să dobândească cunoștințe și să își dezvolte abilitățile cognitive prin propria experiență, folosind o varietate de jocuri de societate. În același timp, oferă instrumente metodologice eficiente pentru a aprofunda procesele de gândire și pentru a dota copiii cu o gamă largă de abilități de viață.

Metoda de predare non-formală utilizează instrumente și activități specifice pentru a dezvolta competențele copiilor și permite îmbunătățirea continuă a performanțelor acestora în domeniile de colectare a informațiilor, raționament logic și matematic, exprimare orală și abilități interpersonale.

Programul educațional Mindlab 4.4 a fost dezvoltat în Ungaria și este utilizat cu succes de mai mulți ani, fiind organizate competiții internaționale la care au participat numeroase țări. Iniţiatorii doresc să prezinte această formă neobișnuită de predare profesorilor din Sfântu Gheorghe, care pot folosi noile metode în lecțiile lor. O noutate este faptul că pot fi organizate și ca activitate de după-amiază în cadrul unui club.   

Metoda de predare MindLab 4.4 acoperă un proces de dezvoltare de patru ani și oferă un program complex de dezvoltare pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, în patru domenii principale de competențe, care sunt prezentate în capitole, bazându-se unul pe celălalt pe parcursul celor patru ani. 

La Sfântu Gheorghe, anul trecut au început cursurile de formare, în cadrul cărora profesorii învață cum să utilizeze programele MindLab și instrumentele aferente. În acest an, a doua parte a formării a avut loc în septembrie, unde participanții au învățat cum să utilizeze metodologia de joc și instrumentele aferente, precum și platforma web MindLab, unde au putut găsi planuri de activități, planuri de lecții și jocuri interactive pre-fabricate.

Aproape 30 de profesori din șase școli au participat la cele trei zile de formare, susținute de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Primăria Sfântu Gheorghe acoperă costurile de încălzire a școlilor și a virat banii pentru eliminarea fondului clasei
29.09.2022

În ciuda creșterii prețurilor la energie, municipalitatea va continua să se asigure că nicio școală nu va fi nevoită să facă economii la încălzire.

Detalii despre stadiul lucrărilor de reabilitare pe străzile Táncsics Mihály, Ciucului şi Rozelor
29.09.2022

Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, informaţii despre stadiul lucrărilor de reabilitare pe străzile Táncsics Mihály, Ciucului şi Rozelor.

30 septembrie, data limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale pe anul 2022
27.09.2022

Casieria Direcţiei Finanţe Publice Locale va lucra cu program prelungit în această săptămână

Programul Târgului de toamnă
23.09.2022

Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Toamnă va avea loc în perioada 30 septembrie - 2 octombrie în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Continuă lucrările de amenajare a „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe
21.09.2022

Noua zonă pietonală va consta într-o serie de mici piețe și alei pietonale şi va fi terminată până în primăvara anului viitor.