ro
 
Marți, 27. Februarie 2024.

O nouă bază sportivă va fi realizată la Sfântu Gheorghe

30.05.2023

Încă un pas înainte în construcția noului patinoar artificial din Sfântu Gheorghe. Pe 26 mai, Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat licitația pentru contractarea firmei care se va ocupa de construcția noii baze sportive cu o capacitate de 2.180 de locuri, de lângă Arena Sepsi și stadionul Sepsi OSK. Termenul limită până la care firmele pot depune ofertele este 25 iulie. 

Noul patinoar va oferi facilități de patinaj, sport și recreere pentru locuitori, în timp ce echipa de hochei pe gheață va avea, de asemenea, un nou sediu, pe lângă cel de la Târgu Secuiesc. 

Patinoarul artificial cu două etaje va avea o suprafață utilă de 12.000 m² (aceeași cu suprafața totală a clădirii cu trei etaje a Arenei Sepsi) și o suprafață construită de 7.623 m². Clădirea va putea găzdui 2.180 de spectatori și va fi, de asemenea, potrivită pentru turnee internaționale și evenimente comunitare. De asemenea, va găzdui și un centru medical pentru locuitorii orașului, dar și pentru ca sportivii să se antreneze sau să se recupereze după accidentări.

Construcția patinoarului este finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI) și a fost aprobată de guvern pe 5 mai. Lucrările vor costa 216.65 milioane de lei, din care Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va contribui cu 4 milioane de lei.

Potrivit caietului de sarcini, contractul include proiectarea tehnică, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției. Ministerul Dezvoltării a stabilit un termen de execuție de 8 luni pentru lucrările de proiectare și 24 de luni pentru cele de execuție. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 iulie, ora 15:00.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe