ro
 
Sâmbătă, 15. Iunie 2024.

Noi trofee de vânătoare la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe

24.11.2023

Asociația Vadon vă informează cu bucurie că au sosit noi trofee de vânătoare impresionante în cadrul Colecției Publice Cinegetice a Ținutului Secuiesc. De data aceasta, trofeele provin dintr-un atelier de preparare din Spania și au ajuns în colecția noastră mulțumită Domnului Sárkány Árpád, președintele de onoare a Asociației Vadon și prietenilor săi de vânătoare.

Aceste trofee deosebite îmbogățesc și mai mult colecția noastră de vânătoare existentă și permit vizitatorilor să pătrundă și mai adânc în lumea cinegetică. Printre noile trofee se regăsesc numeroase specii rare, inclusiv civeta africană, bivolul african, leopardul, impala, ursul grizzly și ursul polar, precum și alte trofee, și obiecte unice. Aceste trofee preparate în Madrid, reflectă frumusețea, diversitatea și bogăția naturii.

Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc a fost întotdeauna dedicată conservării culturii și a tradițiilor vânătorești. Prin urmare, suntem foarte bucuroși să putem prezenta aceste trofee deosebite vizitatorilor noștri. Expoziția oferă o oportunitate pentru cei interesați de cultura vânătorească și iubitorii naturii să descopere și să admire aceste specii impresionante din cadrul colecției. Prezentarea noilor trofee din cadrul colecției va începe în luna decembrie.

Programul de vizitare este de marți până sâmbătă, între orele 10:00 și 17:00, iar duminică, între orele 10:00 și 14:00. Prețul biletelor este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și pensionari. Vă rugăm în cazul grupurilor să solicitați programare prealabilă la numărul de telefon 0720 000 707.

Vizitați Colecția Publică Cinegetică a Ținutul Secuiesc și explorați noile trofee și obiectele vânătorești. Colecția este deschisă tuturor celor  care doresc să descopere istoria vânătorii și tradițiile vânătorești.

(Comunica de presă Asociaţia Vadon)

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.

Pe 10 iunie încep înscrierile pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe
06.06.2024

În perioada 10 și 23 iunie, tinerii care studiază în prezent la facultate sau au absolvit recent studiile universitare pot aplica pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe.

SEPSI Inst. RUN – alergare în clădirile emblematice din Sfântu Gheorghe
06.06.2024

Pe 21 iunie, vineri, la Sfântu Gheorghe va avea loc pentru prima dată o cursă de alergare în care participanții vor putea alerga prin diverse instituții și clădiri emblematice ale orașului.

Aproape 1450 de intrări înregistrate în Sepsi Skatepark în prima lună de la deschidere
04.06.2024

Unul dintre cele mai moderne parcuri de acest gen din Transilvania a fost construit de Primăria Sfântu Gheorghe în spatele Sălii Sporturilor din cartierul Simeria, fiind o investiție foarte necesară, pentru că tinerii din oraș nu aveau o infrastructură adecvată pentru practicarea acestor tipuri de sporturi extreme.