ro
 
Miercuri, 04. August 2021.

Noi terenuri de sport vor fi construite în Sfântu Gheorghe

15.07.2021

În urma feedback-ului și sugestiilor primite din partea pasionaților de sport din Sfântu Gheorghe a fost evidențiată nevoia existenței mai multor facilități sportive în oraș. Pentru a sprijini sportul de masă, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe nu numai că extinde și modernizează terenurile și facilitățile sportive existente, dar se pregătește să construiască altele noi. 

Studiile de fezabilitate pentru construcția unui complex sportiv de peste 7.000 mp în cartierul Ciucului au fost deja aprobate, iar proiectul tehnic este în curs de finalizare. Acesta va include terenuri de minifotbal, badminton, volei, tenis cu piciorul și facilități de fitness în aer liber, precum și tenis de masă.

De asemenea, planurile tehnice pentru baza sportivă de la Câmpul Frumos sunt în curs de finalizare și se preconizează că proiectul va fi terminat în 2022. Baza sportivă, care se va întinde pe o suprafață de aproximativ 22.000 mp, va include un teren de minifotbal, baschet, tenis cu piciorul și fitness în aer liber, precum și tenis de masă.

În cazul modernizării Stadionului mic din cartierul Simeria, unde creșterile de prețuri ale materialelor de construcții au dus la realizarea unei noi licitații, lucrările sunt estimate să se finalizeze în 2023 și vor include dezvoltarea de terenuri multifuncționale în aer liber (baschet, tenis, handbal, minifotbal) cu parcare subterană și o sală de sport. Odată ce proiectul tehnic va fi finalizat, se așteaptă ca lucrările să fie contractate în toamnă. 

Şi în cazul lacului de la Gară și zona din jurul acestuia, odată ce va fi terminată reabilitarea acesta va oferi locuitorilor o gamă largă de facilități sportive, inclusiv terenuri de baschet, minifotbal și piste de alergare în jurul lacului. Proiectul se află în prezent în faza de contractare și se estimează că va fi finalizat până în 2023.

Profitând de spațiile goale din cartierele de blocuri, municipalitatea a comandat un studiu de fezabilitate pentru crearea de noi terenuri de sport în aer liber (între străzile Crângului și Fabricii). Această zonă va include terenuri de baschet și de tenis cu piciorul, precum și mese de tenis de masă și de șah. În mod similar, există planuri de a crea terenuri de sport în zona dintre străzile Narciselor, Sporturilor și Liliacului, unde acestea vor fi construite deasupra unei parcări supraetajate, în urma sugestiilor primite din partea locuitorilor. Acest proiect  va necesita mai întâi elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Conform noului plan de dezvoltare urbană, care a fost deja adoptat, pe strada Bánki Dónát va fi construită o parcare supraetajată, deasupra căruia vor fi amenajate terenuri de fotbal și de baschet, dar și o sală de fitness. Această construcție va înlocui facilitățile existente acum  la sediul Direcției Județene de Tineret şi Sport.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe depune eforturi constante pentru ca orașul să se dezvolte și să fie unul dinamic, dar și  să promoveze activitatea fizică, sportul, ca un instrument pentru o viață sănătoasă. Prin urmare, este esențial să se construiască facilități de recreere care să ofere atât oportunități de relaxare, cât și sportive pentru locuitorii orașului, unde toată lumea să poată găsi și practica sportul său preferat în condiții mai moderne și mai sigure. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe așteaptă înscrierile pentru aniversarea nunții de aur sau de diamant
03.08.2021

În acest an, cuplurile care au sărbătorit a 50-a sau a 60-a aniversare a căsătoriei în 2020 sau 2021 pot să își depună înscrierile pentru acest eveniment.

Restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
02.08.2021

Pe 6 august, etapa a treia a turului va avea punct de plecare şi sosire Municipiul Sfântu Gheorghe

Panouri noi la intrările tuturor blocurilor de locuințe din Sfântu Gheorghe
30.07.2021

Pentru orientarea mai uşoară în oraș, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe instalează pe clădirile de blocuri panouri de intrare noi, bilingve și uniforme, realizate din material rezistent. 

A doua acţiune de dezinsecţie are loc joi şi vineri noaptea la Sfântu Gheorghe
27.07.2021

La fel ca săptămâna trecută, operaţiunea va avea loc după lăsarea întunericului şi va fi efectuată doar la sol

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta
23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta.