ro
 

Secretul longevităţii: munca

10.11.2009
Cel mai în vârstă locuitor al oraşului, Dl. Módi Ferenc, a împlinit 100 de ani. Primăria oraşului a organizat o festivitate, într-un cadru restrâns, în Casa Căsătoriilor şi cu această ocazie, au închinat un pahar în cinstea Dumnealui,  primarul Antal Árpád András având posibilitatea să-l felicite şi să-i ureze o bătrâneţe liniştită. Din spusele rudelor, în ciuda vârstei înaintate, Dl. Módi se bucura de o sănătate solidă.

\"\"
Foto: Karda Zenkő

De-a lungul vieţii, Dl. Módi Ferenc a lucrat ca şi croitor, fiind şi Preşedintele Cooperativei Sârguinţa, şi din declaraţiile lui, secretul unei vieţi lungi şi sănătoase stă în munca şi în dăruirea cu care-ţi faci treaba.
“Toata viaţa am lucrat şi mi-a plăcut munca, şi mă întristează faptul că tineretul din ziua de azi nu lucrează, nu neapărat pentru că nu vrea, ci datorită faptului că nu are unde sau nu are ce ”- ne-a spus bătrânelul.

\"\"
Foto: Karda Zenkő

A mai povestit despre greutăţile ultimului secol, a vorbit despre ororile celor două războaie mondiale, despre încercările la care ne-a supus comunismul, dar a mai spus că niciodată nu şi-a pierdut speranţa şi optimismul.

\"\"
Foto: Vargyasi Levente

Dl. Módi Ferenc este cel dintâi locuitor al urbei, care a apărut în cartea ”Cei  Mai  Cei ai oraşului Sfântu Gheorghe”. Această carte a apărut la iniţiativa Primăriei, pentru a păstra vii în memorie, toate acele persoane şi evenimente speciale, deosebite care într-un fel sau altul, se leagă de viaţa oraşului şi  de cea a locuitorilor lui.

\"\"
Foto: Karda Zenkő

Donează obiecte pentru Muzeul Comunismului!
29.05.2024

O colecție de obiecte legate de anii 1944-1989 este în curs de organizare pentru Muzeul Comunismului, care se construiește la Sfântu Gheorghe

Ziua Copilului sărbătorită în Piața Centrală și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe
28.05.2024

La fel ca în anii trecuţi, organizatorii invită copiii mici și mari în centrul orașului pentru un program variat de activități, jocuri și concerte. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 9:00 și 20:00.

Sâmbătă, 25 mai, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă
23.05.2024

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează contribuabilii interesaţi că în ziua de sâmbătă, 25 mai 2024, între orele 8:00-12:00, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă.

Acţiune de prindere a câinilor vagabonzi din Sfântu Gheorghe
23.05.2024

Începând de luni, 27 mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos începe o acţiune de căutare şi prindere a câinilor vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe

Mai sunt doar câteva zile în care puteţi redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri
21.05.2024

Anul trecut peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe au rămas la bugetul statului