ro
 

Băile Şugaş: de pe pârtia de schi, în bazin

08.12.2012

S-a deschis centrul de recreere

Începând de marţi, locuitorii Municipiului Sfântu Gheorghe se pot destinde în centrul de tratament şi de recreere de la Şugaş Băi, centru realizat în cadrul programului „Drumul apelor minerale”. Planurile clădirii aparţin lui Tusa Attila, iar amenajarea primitoare şi călduroasă le permite musafirilor să aleagă între bazine cu apă caldă sau rece, băi turceşti, saune finlandeze, sală de fitness, dar aceştia pot alege să petreacă şi momente de pauză în cafeneaua amenajată în incinta imobilului.

Centrul de tratament are o capacitate de 30 de persoane, iar programul de funcţionare este de marţi până duminică, între orele 12,00 – 20,00.

În cadrul conferinţei de presă din data de 7 decembrie, doamna viceprimar  Sztakics Éva-Judit a declarat că programul a fost stabilit la începutul sezonului de schi, acesta având caracter temporar şi experimental, putând fi modificat în funcţie de nevoile şi cerinţele publicului. Preţul biletelor de intrare este stabilit diferenţiat, adulţii trebuind să plătească 10 lei, elevii şi pensionarii 5 lei, iar pentru copiii de grădiniţă, părinţii trebuie să achite preţul de 3 lei. Aici se pot organiza şi evenimente private.

Conform contractului de asociere semnat între Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi  SC Urban Locato SRL, în următoarele şase luni, societatea comercială va fi cea care va administra centrul.

Începând de anul viitor, municipalitatea doreşte să realizeze un sistem electronic unitar pentru biletele pentru pârtiile de schi, iar pe termen lung, se doreşte aplicarea sistemului electronic şi pentru centrul de tratament şi recreere. Până atunci, preţurile vor fi nemodificate, şi vor fi aplicate cele de anul trecut: abonamentul pentru 6 coborâri este de 10 lei, iar preţul unei urcări este de 3 lei.

Această investiţie s-a realizat în cadrul programului „Drumul apelor minerale”, valoarea totală fiind de 6,7 milioane de euro. Tot în cadrul acestui program s-a realizat şi asfaltarea drumurilor, modernizarea reţelei de canalizare, s-a reuşit şi reabilitarea a 6 izvoare, cât şi realizarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public. Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a alocat suma de 281.000 de lei pentru aceste lucrări, din care şi-a asumat aportul propriu de 256.000 de lei, pentru completarea finanţării.
 

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.