ro
 

Mâine începe programul pentru Capitala culturală şi de tineret

02.03.2012

În acest an, Sfântu Gheorghe este Capitala culturală şi de tineret a Ţinutului Secuiesc, iar startul oficial al seriei de evenimente organizat cu acest scop va avea loc mâine, 3 martie.  Veres-Nagy Tímea, iniţiatoarea acestui eveniment, a făcut prezentarea programului de debut, în cadrul conferinţei de presă organizat ieri.

-    Vor participa 11 asociaţii şi organizaţii de tineret, practic, noi oferindu-le doar cadrul în care aceste asociaţii se pot prezenta, şi pot organiza diferite activităţi de divertisment pentru tineretul din oraşul nostru – a declarat Veres-Nagy Tímea.

Mâine, cu începere de la ora 15,00 se va deschide oficial şi biroul pentru acest şir de evenimente, Centrul de Resurse al Tineretului care se află la parterul Casei cu Arcade. Aici vor fi coordonate toate programele, şi aici se vor aduna toate ideile cu privire la impulsionarea vieţii tineretului. Programele vor începe mâine, de la ora 18,00: în Piaţa din faţa Teatrului va avea loc parada organizaţiilor civile, unde acestea se vor prezenta, pregătind şi o surpriză.  Locuitorii oraşului vor fi aşteptaţi cu flamenco, minigolf, dansuri populare, jazz, muzică uşoară, fotografie şi multe alte activităţi foarte interesante.

Cei interesaţi sunt rugaţi de către organizatori să aducă şi o fotografie din tinereţe, care se va lega de programul „Să construim împreună imaginea tineretului din Sfântu Gheorghe”. Seara, de la ora 20,00, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, domnul Antal Árpád András va începe oficial anul, împreună cu domnul Tamás Sándor, Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, iar startul pentru atmosfera de petrecere va fi dat de  Under Cover Band. La ora 21,00, la Restaurantul Bastion va fi organizată seară de folk şi casa dansului popular. Tot cu începere de la ora 21,00 la Tein va urca pe scenă trupa  Free Connection, petrecerea continuând de la ora 21,30 în Clubul Crown, cu contribuţia Tein Teahouse şi Friss Fm.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.