ro
 

În noua fabrică de piese auto vor fi peste 600 de noi locuri de muncă

14.02.2012

A început campania de recrutare în fabrica de piese auto a societăţii Autoliv, care-şi va deschide porţile în acest an, la Sfântu Gheorghe. Numărul celor care au depus CV-uri în primele două zile a fost de peste 2.700, persoanele fiind din Sfântu Gheorghe şi din împrejurimi. Primarul Antal Árpád András l – a prezentat pe directorul SC Autoliv România, pe domnul Ionel Fierbinţeanu care a vorbit despre capacitatea de producţie a fabricii, despre politica firmei şi despre planurile de viitor ale firmei.

Firma suedeză se află pe piaţa muncii din România încă din anul 2007, dezvoltându-se în permanenţă. Firma are peste 3.500 de angajaţi în fabricile din Timişoara, Braşov, Lugoj şi Prejmer.

Societatea Autoliv a ales Sfântu Gheorghe din 16 locaţii, şi soseşte la noi în oraş cu planuri serioase, deoarece există o tradiţie în industria textilă – a declarat domnul Ionel Fierbinţeanu.


Foto: Vargyasi Levente

Au început deja angajările, în săptămânile următoare fiind angajate 60 de persoane care vor fi pregătite la unităţile societăţii Autoliv din Tunisia, Turcia şi Franţa, deoarece firma va avea nevoie de profesionişti serioşi şi de încredere la filiala din Sfântu Gheorghe. Momentan, recrutarea are loc în clădirea cumpărată de la fabrica de pantaloni LRO, dar în scurt timp se va înfiinţa un birou şi în centrul oraşului, unde vor fi primiţi cei care doresc să obţină informaţii. Directorul firmei din România a declarat şi faptul că la unitatea din Sfântu Gheorghe nu se vor ocupa de coaserea huselor pe volanele de autoturisme, ci vor produce şi fabrica şi volane complete, în luna iulie numărul acestora ajungând la 3.000 de bucăţi pe zi.

Vor fi fabricate volanele pentru autoturisme de marcă, cum ar fi Audi, seria X a BMW, Škoda, Volkswagen – a mai adăugat domnul director, menţionând şi faptul că este o muncă foarte serioasă, deoarece este vorba despre un mecanism foarte complicat şi complex, şi trebuie să fie foarte sigure, fiind vorba despre siguranţa vieţilor omeneşti. În ultimul an, în România, firma a fabricat peste 30 de milioane de produse şi piese şi doar pentru o singură piesă au sosit reclamaţii. Singura piele care se foloseşte pentru a înveli aceste volane provine de la nişte bovine crescute special în acest scop, în Austria. Din pielea care provine de la un animal se pot crea învelitori pentru trei volane, iar un transport complet de piele costă 2 milioane de euro.

În acest an, societatea va angaja 600 de persoane, putând să se prezinte pentru angajare la Autoliv, printre alţii, şi persoanele restructurate de la fabrica de pantaloni LRO. Domnul director Fierbinţeanu consideră că societatea va continua în anul 2013 lărgirea unităţii din Sfântu Gheorghe şi, conform planurilor, vor putea asigura locuri de muncă pentru o mie de persoane.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.