ro
 

La Sfântu Gheorghe vine un investitor suedez

07.02.2012

Prin achiziţionarea clădirii fabricii LRO, firma suedeză Autoliv va oferi şase sute de locuri de muncă: anul acesta va realiza fabricarea elementelor de siguranţă pentru autovechicule personale – a declarat, în cadrul conferinţei de presă, domnul primar Antal Árpád András şi  Keresztes Zoltán, proprietarul fabricii de pantaloni LRO.

Keresztes Zoltán a declarat că LRO a vândut investitorului suedez complexul de clădiri cu suprafaţa de 13.000 de metri pătraţi, dar acest lucru nu înseamnă că este sfârşitul fabricii de pantaloni, ci vor construi o fabrică mai mică şi mai funcţională. La ora actuală, la fabrica de pantaloni lucrează 620 de persoane, număr ce va scădea, până la sfârşitul anului, la 200 de persoane, dar în baza înţelegerii dintre cele două firme, persoanele disponibilizate de la fabrica de pantaloni, vor avea posibilitatea să se angajeze la societatea suedeză Autoliv.

Conform spuselor lui Keresztes, grupul suedez va angaja 600 de persoane, ceea ce înseamnă că numărul locurilor de muncă în oraş va creşte, nu va scădea, şi în loc de una, vor funcţiona două firme producătoare.

- Nu vor exista probleme cu persoanele care vor trece de la fabrica de pantaloni la firma suedeză, deoarece, printre altele, la unitatea din Sfântu Gheorghe, angajaţii vor trebui să coase şi husele pe volan, acest lucru însemnând că nu trebuie să se teamă de nevoia unei alte pregătiri profesionale – a mai adăugat Keresztes.


Foto: Henning János

Valoarea tranzacţiei dintre cele două firme nu a fost făcută publică, ci doar atât că este vorba despre un contract de mai multe milioane de euro. Noua fabrică LRO trebuie construită până la 15 septembrie, dată la care angajaţii se vor muta în fabrica mai mică şi mai funcţionabilă.

- Atragerea firmei suedeze la Sfântu Gheorghe este rezultatul muncii a mai multor luni. Societatea a analizat 16 alte locaţii din ţara noastră, iar decizia de a ne alege pe noi, motivul pentru care ne-au ales, consider că se datorează modalităţii – a adăugat Antal Árpád.

Edilul oraşului a subliniat faptul că, SC Autoliv este prima firmă producătoare investitoare la noi în oraş, în ultimii 11 ani. Mai mult, SC Autoliv doreşte să-şi lărgească sfera de activităţi, căci pe lângă cele 600 de persoane pe care le va angaja, societatea doreşte să mai angajeze, pe viitor, alte 1.400 – 1.500 de persoane. Sperăm că societatea din Suedia va pune accent şi pe dezvoltare, pe lângă producţie, a mai spus primarul, iar pentru acest lucru se pretează locaţia Parcului Industrial de la Câmpul Frumos.

În legătură cu locurile de muncă, domnul Keresztes a mai adăugat faptul că şi la ora actuală sunt firme care ar angaja şi 50 de persoane, dar încă nu sunt doritori. Una din motive ar fi salariul mediu mic, dar cu timpul, dacă vor veni mai multe societăţi, şi salariile vor creşte.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.