ro
 
Duminică, 05. May 2024.

În Sfântu Gheorghe vor avea loc serioase investiţii de dezvoltare

09.01.2012

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe se află la începutul unui an foarte solicitant, vor continua lucrările de dezvoltare începute, cele de modernizare, şi vor fi puse în practică mai multe proiecte. În ceea ce priveşte aşteptările în această sferă de activităţi, am stat de vorbă cu domnul  Czimbalmos Csaba.

- Care este cel mai semnificativ proiect de dezvoltare al acestui an?
- În primul rând, începând cu sosirea primăverii, vor demara lucrările de reabilitare şi modernizare a multor străzi din oraş, o parte din împrumutul luat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va fi folosit pentru lucrările din peste 20 de străzi, şi prin proiectul câştigat în cadrul programului integrat de dezvoltare urbană se vor realiza tot modernizări, şi tot pentru modernizări şi reabilitări de străzi va sosi sprijin de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Pe lângă acestea, va continua şi proiectul mai demult început, cel legat de amenajarea şi construirea Sălii Studio a Teatrului „Tamási Áron”, lucrare care trebuie finalizată în acest an. De acest proiect se leagă şi realizarea şi modernizarea nucleului oraşului, amenajarea aleii care va lega Piaţa Libertăţii cu Piaţa din faţa Magazinului Universal Şugaş. Tot aici se poate menţiona şi finalizarea lucrărilor din Piaţa Mihai Viteazul, care, conform situaţiei actuale, se va întâmpla până la sfârşitul anului. Totodată, vor fi demarate lucrările pentru amenajarea mai multor spaţii verzi, printre care şi cel din spatele Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”.

- Vor începe lucrările de reabilitare şi modernizare şi a străzii Oltului, una din cele mai circulate străzi care aparţin centrului oraşului. Care este situaţia, şi care vor fi schimbările de circulaţie?
- Modernizarea străzii Oltului, la ora actuală se află în faza de achiziţie publică, şi sperăm să avansăm cu lucrările, astfel încât să putem turna primele două straturi de asfalt până la sfârşitul anului, dar este prea devreme să afirmăm acest lucru. În ceea ce priveşte transformările de circulaţie, mai multe străzi care ating centrul oraşului vor fi cu sens unic, pentru uşurarea şi fluidizarea circulaţiei, dar acest lucru mai trebuie discutat cu specialiştii.


- Aţi amintit de Piaţa Mihai Viteazul. Nu cu mult timp în urmă s-a declarat că lucrările sunt făcute în proporţie de 70%, dar datorită grabei cu care s-au realizat aceste lucrări, există probleme de calitate. Executantul va repara aceste probleme calitative? Putem spera ca până la sfârşitul anului vor fi finalizate aceste lucrări?
- O parte din aceste probleme calitative au fost deja rezolvate, şi între timp s-a aflat şi faptul că firma trebuie să schimbe şi echipa cu care a lucrat până acum. Conform celor spuse şi asumate de firmă, până la primăvară vor repara toate greşelile. Sunt şanse reale de finalizare a lucrărilor, căci şi municipalitatea poate asigura sumele necesare, şi există şi promisiuni pentru sprijin de la minister.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.