ro
 
Duminică, 05. May 2024.

Peste zece mii de oameni luându-şi rămas bun de la anul care a trecut

05.01.2012

Ne-am despărţit cu demnitate de anul 2011, în Piaţa Libertăţii, din Sfântu Gheorghe. Anul trecut au avut loc o serie de evenimente de succes, unde, fără doar şi poate, poate fi menţionat şi Balul de Revelion. În ultima zi a anului, peste zece mii de oameni au fost în Piaţa Libertăţii şi s-au simţit bine, ascultând piesele Nicolei, ale trupei Selfish Murphy, ale lui Delhusa Gjon, salutând noul an împreună cu formaţia Zanzibár. Balul de Revelion a fost organizat cu sprijinul Primăriei, exclusiv din sponsorizări.

După spectacolul de revelion care s-a bucurat de un real succes al Teatrului „Tamási Áron”, piaţa s-a umplut de oameni, mai multe sute de oameni aşteptând spectacolul Nicolei. Cântăreaţa de succes a adus spectatorilor din Sfântu Gheorghe cele mai cunoscute piese ale ei, prezentând şi două piese de pe noul ei album care va apărea în viitorul apropiat. În timpul concertului, Nicola a menţionat de mai multe ori că iubeşte Ţinutul Secuiesc, are mulţi prieteni aici la Sfântu Gheorghe, şi oricând vine aici cu plăcere. După urările de bine, şi-a luat rămas bun de la publicul din Sfântu Gheorghe cu speranţa că va reveni în curând.

\"\"
Foto: Henning János


Formaţia Selfish Murphy şi-a început concertul exact la ora 22,00. Publicul i-a urmat cu virtuozitate, iar muzica irlandeză cântată de această formaţie, vrând nevrând, cheamă la dans atât tinerii cât şi pe cei mai puţini tineri. După concertul de o oră, atmosfera s-a încins, astfel că temperatura scăzută din termometre nu a mai deranjat pe nimeni. La Hanul ridicat în Piaţa Libertăţii, doritorii puteau servi un ceai cald, vin fiert şi tot felul de bunătăţi, deci au fost asigurate toate condiţiile pentru ca ultima oră a anului să fie petrecută bine.

\"\"
Foto: Henning János

Atmosfera a fost şi mai încinsă la urcarea pe scenă a cântăreţului Delhusa Gjon care a încântat publicul şi l-a învăluit în ritmuri mediteranene. Chiar şi după 40 de ani de carieră, cântăreţul a putut prezenta ceva nou, acesta menţionând faptul că pregăteşte un nou spectacol. Cântăreţul are legături strânse cu oraşul Sfântu Gheorghe, astfel, pe parcursul acestui miniturneu, putând să-şi viziteze şi rudele. Petrecerea a început la ultima melodie a lui, la „Nika se perimeno”, poate pentru că lumea deja număra în gând minutele rămase din an.

\"\"
Foto: Henning János

Înainte de miezul nopţii cu două minute, primarul Antal Árpád András a salutat publicul înflăcărat, prezentându-şi discursul de rămas bun de la anul trecut, menţionând faptul că niciodată nu ar fi crezut că şi posturile naţionale de televiziune vor fi interesate de faptul că aici la noi, în Sfântu Gheorghe, anul nou este salutat de două ori, conform orei din România şi conform orei din Ungaria, acest lucru demonstrând că, într-adevăr, aici este centrul pământului. „Acum salutăm noul an împreună cu cei din Bucureşti, Kiev, Sofia şi Ankara, iar peste o oră şi cu cei din Budapesta, Viena şi Paris. Să fim mândri că noi începem noul an de două ori.” - a menţionat edilul oraşului, chiar înainte de numărătoarea inversă.

\"\"
Foto: Ifj. Salamon Márton


Fix la miezul nopţii au zburat rachetele luminoase, iar după focurile de artificii a urcat pe scenă trupa Zanzibár care a fost primită frenetic de cei zece mii de spectatori, aceasta mulţumind publicului, cântând una după alta toate hiturile lor. Rutina şi experienţa sunt lucruri care se văd la această formaţie, căci publicul a simţit parcă ar fi pe scenă, timp de o oră şi jumătate cât a durat concertul, alături de  Rita, Sidi, Miki şi Doni. Cântăreaţa Terecskei Rita a coborât de mai multe ori de pe scenă, pentru a le da posibilitatea fanilor să cânte împreună.

\"\"
Foto: Henning János


La ora 01,00 a participat alături de public la numărătoarea inversă, cântând apoi, alături de el, imnul maghiar şi cel secuiesc. Formaţia îşi aniversează cel de-al 13 lea an de existenţă în data de 2 ianuarie, astfel că organizatorii au surprins membrii trupei cu un tort de aniversare făcut de Brutăria „Diószegi”. Emoţionată până la lacrimi, cântăreaţa  Terecskei Rita a mulţumit gestul şi a sublinit că nu a uitat nici publicul din Sfântu Gheorghe de acum 12 ani, cântând şi atunci în faţa mai multor mii de oameni, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, şi menţionând şi faptul că, după mai bine de un deceniu, pleacă şi acum cu foarte multe amintiri plăcute.

\"\"
Foto: Ifj. Salamon Márton


Succesul acestui Bal de Revelion arată faptul că există cerere pentru astfel de evenimente, organizatorii promiţând să continue şirul de evenimente şi în anul 2012.

Diplomă petru conducerea oraşului

Înainte de salutarea noului an,  Salamon Márton László, redactorul şef al cotidianului „Új Magyar Szó” a înmânat o diplomă şi un cadou primarului Antal Árpád András, mulţumind conducerii oraşului pentru stimularea vieţii culturale.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.