ro
 
Duminică, 28. Aprilie 2024.

Scopul este un centru social

12.07.2011

Din punctul de vedere al comunităţii, imobilul situat în strada Fabricii nr 41, care,  a fost sediul Gosp Com,  va primi o destinaţie importantă. Acele clădiri care se află pe un teren cu o suprafaţă semnificativă, în câţiva ani se vor transforma într-o instituţie socială diversificată pentru mai multe straturi sociale. Pentru realizarea acestui ţel, municipalitatea a făcut deja primul pas, iar în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local s-a adus hotărârea ca o parte din acest imobil să fie dat în chirie Fundaţiei Creştine Diakonia.


Scopul pe care şi l-au propus cei din Administraţia Locala este ca aceste imobile, care la ora actuală sunt foarte puţin folosite, şi se află într-o stare destul de avansată de degradare, să fie incluse în circuitul social – a declarat primarul  Antal Árpád András. Edilul oraşului a spus că, conform planurilor, aceste imobile vor fi împărţite în trei părţi, o parte fiind închiriată Fundaţiei Creştine Diaconia, care va face un centru pentru persoanele cu dizabilităţi, o parte va fi închiriată de Serviciul de Ajutor Maltez din judeţul Covasna, iar cea de-a treia utilitate a unei părţi din imobilul respectiv va fi o creşă, a cărei planuri sunt finalizate deja de către cei de la primărie. Domnul primar a mai adăugat în legătură cu ultimele două planuri, că nu au fost discuţii amănunţite despre modul de închiriere de către cei de la Serviciul de Ajutor Maltez, şi aceştia nu au indicat încă, care parte a imobilului ar dori să o închirieze.


În ceea ce priveşte construirea creşei, aceasta s-ar realiza exclusiv din fonduri ministeriale, iar în vederea realizării acesteia a fost depus deja un proiect la Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, iar în momentul în care se va da startul, se va putea realiza şi această instituţie de învăţământ.


În acelaşi timp, primarul oraşului a mai subliniat faptul că este vorba despre un proiect de mai mulţi ani, deoarece reabilitarea clădirii depinde, într-o măsură şi de aceste asociaţii; Fundaţia Creştină Diakonia a semnalat că va face, din bugetul propriu, o parte din reabilitarea şi modernizarea clădirii, dar realizarea creşei este, în primul rând, contribuţia ministerului. Edilul oraşului are încredere în faptul că acest imobil va deveni, în câţiva ani, un centru social funcţional.


La ora actuală, din imobilul situat pe strada Fabricii, o singură clădire este funcţională. Aici sunt birourile S.C. Urban Locato S.R.L, şi aici a fost depozitată, pentru o perioadă limitată de timp, o parte din arhiva Primăriei. Această clădire era folosită de S.C. Urban Locato, la începutul anului, aproape în totalitate.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie