ro
 

Au început lucrările în Piaţa Mihai Viteazul

12.04.2011

A intrat în linie dreaptă modernizarea Pieţei Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, după ce la începutul săptămânii, firma din Bucureşti care a câştigat licitaţia, Garden Center, a început lucrările de amenajare. Lucrările de modernizare sunt efectuate cu ajutorul a două firme subcontractante din oraş, şi dacă totul decurge conform planului, sunt şanse ca lucrările să fie terminate anul acesta.

Aşa cum s-a putut vedea zilele acestea, muncitorii s-au apucat de spargerea dalelor treptelor din partea dreaptă a statuii, ceea ce înseamnă practic, pregătirea terenului, după care  urmează fundaţia – ne-au informat persoanele competente din cadrul primăriei. Din cele spuse de ei, antreprenorul a promis că şi în spaţiul din jurul statuii, unde fundaţia există deja, va aplica dalele de granit negru, aşa cum figurează în plan.

- Obiectivul nostru principal a fost să  facem această piaţă mai prietenoasă, mai aspectuoasă, şi tocmai de aceea îşi vor găsi locul şi o fântână arteziană aparte, multe spaţii verzi, alei pentru biciclişti şi va fi amenajat şi un spaţiu care să ajute deplasarea mămicilor – ne-a declarat primarul Antal Árpád András. Edilul a mai adăugat că s-a făcut rost de fondurile necesare lucrărilor de modernizare, şi pentru ca proiectul să avanseze în mod corespunzător, contractul cu antreprenorul a fost semnat în aşa fel încât termenele de plată să fie mai lungi. Asta înseamnă să nu existe  întreruperi în plăţi, dacă antreprenorul lucrează într-un ritm alert, în cazul în care ar exista întârzieri în procedura de atragere a fondurilor  din exterior.

\"\"
Foto: Henning János

După părerea primarului Antal Árpád András, după cum arată toate semnele, sunt şanse ca anul acesta piaţa să fie complet modernizată, dar, conform scenariului realist, pentru asta trebuie aşteptat până la anul. În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor, o parte din bani este obţinută din proiecte – de la Fondul de Mediu, pentru acest scop, municipalitatea a câştigat 750.000 de lei, Ministerul Turismului şi Dezvoltării a virat, încă de anul trecut, 600.000 de lei promiţând şi pentru anul acesta, o nouă sumă. Suma pe care o alocă oraşul, pentru aceste lucrări, din surse proprii, este de 400.000 de lei.

“Aşa cum am spus şi în campania electoraşă din 2008, nu doresc să politizez problema pieţei din centrul oraşului şi este unul din obiectivele mele, ca aceasta să se reabiliteze, astfel încât toată lumea să o simtă aproape.”- şi-a prezentat bine-cunoscuta părere, în legătură cu această temă, edilul oraşului.

Reabilitarea şi modernizarea pieţei costă 3,98 milioane de lei, la care se mai adaugă TVA de 24%, iar termenul de finalizare a lucrărilor, stipulat în contract, este de 28 de luni.

\"\"
Foto: Henning János

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.