ro
 

Clarificarea cerinţelor culturale

25.11.2010

Începând de vineri, a fost demarată acţiunea de evaluare, care are ca scop oferirea unei imagini cât mai clare despre pretenţiile culturale ale locuitorilor oraşului Sfântu Gheorghe.


Acţiunea de Sondare a opiniei publice se extinde  asupra tuturor instituţiilor culturale aflate în subordinea Consiliului Local, cât a manifestărilor şi evenimentelor  organizaţiilor civile.


Din cele declarate de viceprimarul Sztakics Éva, ideea acestui sondaj a venit din partea directorului Teatrului Tamási Áron, domnul Bocsárdi László, în urma evaluării activităţii sale manageriale. Membrii comisiei de specialitate care au analizat situaţia, având în vedere reprezentanţii UNITER şi ai facultăţilor de teatru – au fost de părere că cei din conducerea oraşului nu au putut defini  foarte clar  aşteptările pe care le au de la managerul teatrului.


Efectuarea unui asemenea sondaj a fost recomandată de comisie,deoarece teatrul şi instituţiile culturale trebuie să vină în întâmpinarea principalelor pretenţii culturale ale locuitorilor. Cei din Consiliul Local au hotărât încă de atunci că vor efectua  acest sondaj, a cărui valoare este de 9.000 euro, şi este realizată de către o firmă de specialitate externă. Suma necesară acestui studiu este plătită din bugetul propriu al oraşului.
 

\"\"
Foto: Vargyasi Levente


Reprezentanţii firmei de specialitate au început activitatea deja de vineri, fiind realizate chestionare atât în limba română, cât şi în limba maghiară. Sondajul de opinie va fi realizat pe un eşantion de 900 de persoane, pe lângă care se vor organiza şi grupuri- ţintă pentru a fi chestionaţi de către cei de la firma de specialitate.


În legătură cu acest lucru, viceprimarul a declarat că vineri, după spectacolul la Teatrul Andrei Mureşanu iar sâmbătă, după  spectacolul Teatrului Tamási Áron, spectatorii vor fi chestionaţi de către reprezentanţii firmei de sondare  a opiniei publice. Pe lângă aceasta, vor organiza întâlniri cu conducerile celor două teatre, iar mai târziu şi cu reprezentanţii Consiliului Local.
Sztakics Eva consideră că, în urma acestui sondaj, şi Consiliul Local îşi va putea formula mai clar cerinţele faţă de instituţiile culturale, adică, vor reuşi să adapteze oferta, cerinţelor  publicului. Viceprimarul a mai arătat că sondajul nu se referă numai la oferta cele două teatre, deoarece, în chestionare sunt întrebări legate şi de Ansamblul de Dansuri “Trei Scaune”, Studioul M, Casa de Cultură, etc., nefiind exluse nici manifestările  organizaţiilor civile, deci, este vorba despre o cercetare cuprinzătoare.
Firma care realizează acest sondaj de opinie a promis rezultatele finale pentru data de 15 decembrie, rezultate ce vor fi discutate şi evaluate de Consiliul Local, iar concluziile vor fi transmise celor în cauză. Rezultatele vor fi folosite, oricum, în formularea cerinţelor faţă de instituţiile culturale – a mai  adăugat Sztakics Éva.


Nagy Demeter István

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.