ro
 

Ajutoarele pentru sinistraţii mâlului roşu, au fost înmânate

25.11.2010

Catastrofa mâlului roşu a afectat trei localităţi din Ungaria: Kolontár, Devecser şi Somlóvásárhely.  Cecul simbolic, ajutorul venit din partea Ţinutului Trei Scaune, a fost înmânat de Tamás Sándor în cadrul şedinţei ordinare a consiliului judeţului Veszprém.
“Cu cât privim de mai departe, cu atât suntem mai aproape unii de alţii. Locuim la 900 kilometri distanţă de Veszprém, în punctul cel mai estic al Ungariei de odinioară. Am urmărit cu sufletul la gură evenimentele din judeţul Veszprém, nu numai pentru că suntem judeţe şi oraşe înfrăţite, nu numai pentru că  avem o colaborare de peste 40 de ani şi suntem în parteneriat de 17 ani, sau pentru că ne leagă multe programe comune, ci pentru că, cel mai important lucru, când confraţii noştri au necazuri, ne ajutăm imediat. Dacă ţara-mamă este puternică, atunci şi maghiarii din Arcul Carpatic, sunt.


În 1000 de ani am învăţat că Ungaria, Ardealul şi Secuimea formează un tot unitar.” – a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.


Acesta a înmânat ajutoarele oferite nu numai de Consiliul Judeţean, ci şi suma votată de Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, respectiv, aproximativ 6 milioane de forinţi.

\"\"


Henning László, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a mai amintit că, la strângerea de fonduri, iniţiată de U.D.M.R. Covasna, locuitorii din Trei Scaune, în doar câteva zile, au donat echivalentul a mai mult de jumătate de milion de forinţi.


Lasztovicza Jenő, preşedintele Consiliului Judeţean Veszprém, a numit ajutorul dat de cei din Trei Scaune, un exemplu de dat al apartenenţei la maghiarime, căci în localităţile lovite de catastrofă au început lucrările de reconstrucţie. “te emoţionezi când vezi ajutorul şi sprijinul nelimitat, în special când acestea vin de la fraţii şi prietenii de peste hotare” – a formulat domnul Lasztovicza.
Delegaţia judeţului Covasna, după înmânarea ajutoarelor, a vizitat Devecser şi Kolontár, unde, cu toate  că lucrurile se îmbunătăţesc, situaţia este încă foarte gravă.


Locuitorii din Trei Scaune încă mai pot face donaţii pentru locuitorii din judeţul Veszprém, informaţiile legate de cont aflându-se pe site-ul www.kovasznamegyetanacsa.ro.

\"\"

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.