ro
 
Joi, 29. Septembrie 2022.

Mii de oameni s-au bucurat de întâlnirea cu Pământul la Sfântu Gheorghe

09.08.2021

Gaia în cifre: 240 de ore, peste 3.000 de fotografii la cabina foto, aproape 1.300 de km pedalaţi pe bicicleta tandem

Timp de 10 zile, între 30 iulie și 8 august, expoziția GAIA a transformat Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe în punctul principal de atracție al orașului. 

Pământul, instalația de lumină creată de artistul britanic Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, măsurând 7 metri în diametru, este o replică la scara de 1 la 1,8 milioane a planetei noastre. Expoziția a fost adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului cu scopul de a le oferi oamenilor o experiență unică prin care aceștia să devină conștienți de frumusețea planetei care ne este acasă și de modul în care deciziile noastre zilnice influențează viitorul acesteia.

Pe parcursul celor 10 zile ale expoziției GAIA, vizitatorii s-au putut bucura nu doar de șansa rară de a vedea planeta noastră plutind sub forma unei reprezentări 3D, ci și de alte atracții. Astfel, zona din jurul lacului din Parcul Elisabeta, deasupra căruia a fost expusă instalația de lumină, a devenit atât un spațiu de relaxare, cu șezlonguri, cât și unul de distracție, unde oamenii au putut să-și facă poze în cadrul unei cabine foto special amenajate cu această ocazie, dar și mișcare pe o bicicletă tandem, contribuind la realizarea provocării simbolice lansate de către organizatori. 

Scopul provocării a fost ca în cele 10 zile ale expoziției GAIA, vizitatorii să pedaleze pe bicicleta tandem un total de 560 de kilometri. Această cifră reprezintă vârsta oficială a orașului Sfântu Gheorghe, iar distanța parcursă însemna o călătorie dus-întors până la Cluj Napoca. Obiectivul inițial a fost atins în primele patru zile ale expoziției, astfel că Primăria a propus unul nou de 1.332 de kilometri, anul primei atestări documentare a localității Sfântu Gheorghe. La finalul celor 10 zile ale expoziției, mai lipseau doar 62 de kilometri pentru a atinge noul obiectiv al provocării, vizitatorii pedalând în total 1.270 de kilometri, distanță ce a putut fi urmărită pe ecranul amplasat lângă bicicletă. 

Toți cei care au admirat instalația de lumină Gaia au avut posibilitatea să-și facă poze gratuite în fiecare seară la cabina foto special amenajată cu această ocazie, unde s-au realizat peste 3000 de fotografii. 

Platformele de socializare au fost inundate de poze cu Pământul, astfel că Primăria a lansat și un concurs de fotografie pe paginile oficiale de Facebook ale instituţiei. Tot ceea ce trebuiau să facă participanții era să încarce fotografiile lor cu Gaia în comentariile de sub postare. Au fost primite aproape 900 de înscrieri, iar câștigătorii au fost trași la sorți pentru a primi unul dintre cele trei premii oferite de către Primăria Sfântu Gheorghe. 

240 de ore de întâlnire cu GAIA, peste 3.000 de fotografii realizate în cadrul photo booth și mai bine de 1.270 de kilometri pedalați împreună pe bicicleta tandem - sunt doar câteva din cifrele care descriu cele 10 zile ale expoziției care a adunat  întreaga comunitate. 

Expoziția a fost organizată de Lights on Romania în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

30 septembrie, data limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale pe anul 2022
27.09.2022

Casieria Direcţiei Finanţe Publice Locale va lucra cu program prelungit în această săptămână

Programul Târgului de toamnă
23.09.2022

Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Toamnă va avea loc în perioada 30 septembrie - 2 octombrie în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Continuă lucrările de amenajare a „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe
21.09.2022

Noua zonă pietonală va consta într-o serie de mici piețe și alei pietonale şi va fi terminată până în primăvara anului viitor.

Sfântu Gheorghe pulsează pentru a opta oară
19.09.2022

Festivalul de arte contemporane pulzArt va fi organizat în perioada 13-16 octombrie

29 de cupluri de aur și diamant vor fi felicitate de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice
16.09.2022

Cuplurile din Sfântu Gheorghe care celebrează 50 sau 60 de ani de căsnicie vor fi felicitate anul acesta pe data de 1 octombrie.