ro
 
Vineri, 12. August 2022.

Lucrările de renovare continuă la instituțiile de învățământ din Sfântu Gheorghe și pe perioada vacanței de vară

28.07.2022

Se fac renovări în interiorul și exteriorul grădinițelor și școlilor, se extinde o creșă și se construiește o nouă grădiniță

Lucrările de renovare interioară sunt în plină desfășurare la Grădiniţa Gulliver, cu reparații la acoperiș și izolarea podelei deja finalizate. La subsol se instalează o nouă instalație electrică, în timp ce peretele beciului este tencuit, urmând să se realizeze izolația interioară. De asemenea, este planificată realizarea unei toalete pentru persoanele cu dizabilități, iar sistemul de alimentare cu apă pentru pompieri este în curs de conectare.

Este în curs extinderea și renovarea Grădiniței „Kőrösi Csoma Sándor”, cu înlocuirea instalației electrice, redecorarea interiorului, izolarea pereților, modernizarea sistemului de încălzire și înlocuirea ferestrelor. În prezent, se lucrează la demolarea gardului vechi din curtea grădiniței, la tencuirea pereților interiori și la spargerea podelei vechi.

Continuă construcția Grădiniței nr. 3 de pe strada Oltului, unde în prezent se pune fundația clădirii.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron” este în curs de renovare curtea și se amenajează terenurile de sport. Se lucrează și la amenajarea peisagistică a zonei exterioare și la săparea fundațiilor pentru terenurile de sport.

În ciuda mai multor modificări ale planului tehnic, lucrările avansează bine la Colegiul „Székely Mikó”, unde rețelele de apă, electricitate și încălzire au fost înlocuite ca parte a renovării complete, iar sălile de clasă, coridoarele și toaletele sunt în curs de renovare. 

Constructorul lucrează în prezent la aripa cu vedere spre Parcul Elisabeta, unde au fost îndepărtate tencuiala și podeaua veche, dar și ușile aflate într-o stare foarte proastă. Totodată, se pune și noua podea. Modernizarea este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și se preconizează că lucrările, cele din această aripă cu vedere spre Parcul Elisabeta, vor fi finalizate în luna septembrie a acestui an.

Organizează un eveniment pe străzile din Sfântu Gheorghe!
12.08.2022

Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe organizează pe 17 septembrie o zi fără mașini în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității și invită locuitorii să organizeze diverse evenimente pe străzile din faţa blocurilor.

Hotelul Bodoc – ce urmează?
11.08.2022

Planurile Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și situația actuală a clădirii fostului hotel

Continuă modernizarea rețelei de iluminat public și de trotuare în Sfântu Gheorghe
10.08.2022

Are loc introducerea în subteran a reţelei electrice în mai multe zone ale orașului, dar se lucrează şi la asfaltarea unor trotuare și parcări

Restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
05.08.2022

Pe 11 şi 12 august, în mai multe zone din Sfântu Gheorghe va fi oprită circulaţia rutieră

ParCult în luna august: concerte și proiecții de film în aer liber
04.08.2022

O serie de evenimente, concerte și proiecții de film în aer liber va avea loc și în luna august pe scena din Parcul Memorial '56, în cadrul ParCult.