ro
 
Joi, 09. Decembrie 2021.

Lucrări în desfășurare în mai multe zone ale orașului

18.11.2021

Datorită toamnei blânde, lucrările de refacere a drumurilor și trotuarelor vor continua și în noiembrie la Sfântu Gheorghe

În curând vor fi finalizate lucrările în Piața Sfântul Gheorghe, unde au fost îngropate liniile electrice, au fost instalate noi rețele de telecomunicații și internet și a fost instalat un nou sistem de iluminat public. Asfaltul și pavelele sparte de pe trotuare sunt puse la loc de către compania locală Sepsi Út-Építő şi Grădinăria Oraşului.

A fost finalizată reasfaltarea unei părți a străzii József Attila, între străzile Kós Károly și Cişmelei, iar pentru cealaltă parte a străzii se pregătește proiectul tehnic și planul de autorizare.

Se lucrează în continuare și pe strada 1 Decembrie 1918, între străzile General Grigore Bălan și Nicolae Bălcescu, unde Electrica demontează în prezent vechii stâlpi de electricitate și îndepărtează vechile cabluri pe partea din fața Bisericii Reformate. Lucrările efectuate până în prezent au inclus instalarea în subteran a noilor linii electrice, înlocuirea bordurilor, aducerea la nivel a gurilor de canalizare, montarea bazei drumului și turnarea primului strat de asfalt pe ambele părți ale drumului. Un nou strat de asfalt a fost deja așezat pe trotuarele de pe partea bisericii.

Lucrătorii Sepsi Út-Építő renovează, de asemenea, trotuarele de pe strada Liliacului, reparând crăpăturile din covorul asfaltic și înlocuind capacele de canalizare deteriorate. De asemenea, se vor revopsi marcajele rutiere pe străzile Romulus Cioflec și Jókai Mór. Se lucrează la renovarea trotuarelor de pe strada Umbrelor, precum și la construirea unui sistem de drenaj al apelor pluviale în parcarea de pe Aleea Liliacului, unde în curând va începe renovarea parcării.

În funcție de vreme, este planificată și renovarea trotuarelor de pe străzile Császár Bálint și Tavaszi Sándor. 

 

Patinoarul acoperit de lângă Arena Sepsi se deschide în weekend
08.12.2021

Programul de funcţionare va fi în fiecare vineri între orele 19-21, iar sâmbăta şi duminica între orele 11-13, 19-21. 

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot solicita cardul de reduceri la facilităţile sportive şi de agrement
06.12.2021

Sepsi Card oferă reduceri de preţ ale biletului de intrare la Baza de Înot şi Recreere (piscină, ştrand, Şugaş spa, grota salină), la patinoarul din centrul oraşului şi la pârtiile de schi de la Şugaş Băi.

15 decembrie, termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință
03.12.2021

În cazul în care nu se achită chiria până la termenul prevăzut, se va suspenda abonamentul de parcare și se va demonta dispozitivul de blocare.

Semafoare noi pe două străzi intens circulate din Sfântu Gheorghe
25.11.2021

Semafoarele cu buton vor face trecerile de pietoni mai sigure pe Lunca Oltului şi strada Păiuş David

De marţi, toate şcolile şi grădiniţele din Sfântu Gheorghe vor ţine cursuri în format fizic
22.11.2021

Rata de incidenţă în Municipiu a scăzut luni la 2,55 cazuri la mia de locuitori