ro
 
Miercuri, 17. Aprilie 2024.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală

19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu. În prezent, în cadrul Departamentului pentru protecţia mediului lucrează 3 persoane repartizate în două schimburi, care anul trecut au fost solicitate să intervină în doar 2 astfel de cazuri. Pe de altă parte, mai multe hotărâri ale autorităților locale ar ajuta la menținerea curățeniei în zona punctelor de colectare.

Departamentul nostru pentru protecția mediului este mic, fiind format doar din două persoane, dar chiar și așa, trebuie să spun că primim puține sesizări cu privire la deteriorarea punctelor de colectare a deșeurilor. În 2023 am acționat în doar 2 astfel de cazuri, semnificativ mai puține față de numărul raportat de TEGA. Este adevărat și că tot ce putem face în astfel de cazuri este să îi amendăm pe cei pe care îi prindem în flagrant, dar și acest lucru contează pentru că se opresc, fie și pentru scurt timp. De multe ori, oamenii afirmă că polițiștii locali nu ajung la timp, însă este important de reținut că nu putem trimite, spre exemplu, colegii care lucrează la structura din domeniul circulaţiei să acționeze la orice încălcare. În orice caz, vom fi întotdeauna la fața locului atunci când vom primi o sesizare, chiar dacă ajungem mai târziu, nimeni nu are de pierdut nimic, pentru că cei care adună gunoiul au propriile rute, iar noi cu siguranță vom fi la una dintre următoarele destinații. Vreau să le atrag atenția locuitorilor că, în 2024, lăsarea deșeurilor lângă punctele de colectare nu poate să îi ajute pe cei nevoiași. Știm că mulți oameni fac acest lucru cu intenția de a ajuta, dar rezultatul este că avem gunoaie și articole vestimentare aruncate lângă punctele de colectare și nu este deloc eficient”, a explicat Hadnagy István, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe.

Este important de știut că există o hotărâre separată a Consiliului Local, conform căreia gunoiul nu poate fi scos din containerul în care a fost aruncat. Acestă faptă se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 și 1.000 de lei, iar dacă persoana este prinsă la fața locului, este obligată să pună gunoiul înapoi.

Conform datelor Poliției Locale, în 2023 au fost depistate puține persoane în astfel de situații, fiind înregistrate, în total, 27 de cazuri pentru care au fost emise 9 avertismente și 18 amenzi. Și scormonitul prin pubele și containere este interzis printr-o hotărâre a Consiliului Local, fapta fiind sancționată cu amedă cuprinsă între 150 și 300 de lei, însă pe parcursul anului trecut locuitorii orașului au făcut doar două sesizări despre astfel de cazuri.

Poliția Locală îi roagă pe locuitori să sune la Tel Verde 0800 800 767 dacă sunt martorii unor astfel de situații.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Biroul de presă

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.