ro
 
Sâmbătă, 25. Septembrie 2021.

Instituțiile de învățământ din Sfântu Gheorghe se pregătesc pentru începerea noului an școlar

09.09.2021

Au loc lucrări de renovare și de izolare termică la mai multe instituții de învățământ din oraș.

Grădinița cu program prelungit „Kőrösi Csoma Sándor” este în curs de extindere și de renovare. Se schimbă instalația electrică, se reamenajează interiorul clădirii, dar au loc și lucrări de izolare termică, de modernizare a sistemului de încălzire și vor fi înlocuite și ferestrele.

La Grădinița cu program prelungit Gulliver urmează să fie începute lucrările de izolare termică a clădirii și cele de refacere a structurii acoperișului. 

În acest an vor începe și lucrările de demolare a clădirii grădiniței Orbáni Balázs, urmate de construirea unei noi clădiri. Numărul grădinițelor din orașul Sfântu Gheorghe va crește în viitor cu încă două unități noi. O grădiniță nouă urmează să fie construită la Câmpul Frumos, iar o a doua în cartierul Őrkő.

La Liceul Tehnologic Economic şi Administrativ „Berde Áron”, curtea este în curs de renovare, iar terenurile de sport din curte urmează să fie refăcute.

La Școala Gimnazială „Nicolae Colan”, fosta clădire a piscinei - neterminate va fi transformată într-o unitate multifuncțională.

A fost finalizată izolarea termică exterioară a Liceului de Arte „Plugor Sándor”, iar la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” sunt în curs de renovare și de izolare termică sala de festivități și internatul. Pe durata lucrărilor, elevii care urmau să locuiască în internat vor fi cazați în Hotelul Consic.

La Colegiul Naţional „Székely Mikó”, întregul complex de clădiri va fi renovat, ferestrele vor fi înlocuite, acoperișul va fi reparat, iar pereții și fațadele exterioare vor fi vopsite, sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier nou, iar coridoarele și toaletele vor fi renovate. În prezent, sunt în desfășurare lucrări la clădirea de lângă Parcul Elisabeta, acestea urmând să fie finalizate până în primăvara anului viitor.

 

Ecoinsulă inteligentă de colectare a deșeurilor, instalată la Sfântu Gheorghe
24.09.2021

Noul sistem inovator va permite colectarea selectivă a deșeurilor într-un mod ecologic, simplu și eficient din punct de vedere al costurilor.

Primarul Antal Árpád, apel către părinţi să nu mai dea bani instituţiilor de învăţământ pentru cheltuielile curente ale copiilor
23.09.2021

Primăria Sfântu Gheorghe va acorda instituţiilor de învăţământ între 50 şi 150 de lei pentru fiecare copil pentru asigurarea celor necesare

Consultări publice pentru elaborarea strategiei de dezvoltare urbană a Municipiului Sfântu Gheorghe până în anul 2030
22.09.2021

Primăria îşi doreşte ca un număr cât mai mare de locuitori să vină cu propuneri

Program prelungit la Finanţele Locale Sfântu Gheorghe
22.09.2021

Termenul de plată a impozitelor şi taxelor locale pe semestrul II este 30 septembrie 2021.

Zilele Sportive încep în forță în acest weekend
22.09.2021

Între 24-26 septembrie cei interesați au posibilitatea să aleagă dintr-un program bogat și divers.