ro
 

Înscrierile la concursul „Sfântu Gheorghe înflorit”, prelungite până pe 12 iunie

12.05.2022

Primăria va premia cele mai frumoase zone verzi rezidenţiale, balcoane şi zone din faţa porţilor.

Primăria Sfântu Gheorghe organizează a treia ediţie a concursului „Sfântu Gheorghe înflorit”, iar termenul de înscriere a fost prelungit până pe 12 iunie, pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată participa.

Autorităţile locale, alături de parteneri privaţi, vor premia cele mai frumoase zone verzi rezidenţiale, balcoane şi zone din faţa porţilor.

Având în vedere vremea rece din această primăvară, organizatorii au decis prelungirea înscrierilor, astfel că doritorii pot trimite prin email până pe 12 iunie la adresa sepsiimage@gmail.com cel puțin 3 fotografii de înaltă calitate și numele exact, adresa și numărul de telefon al participantului.

Concursul „Sfântu Gheorghe înflorit” a fost împărţit şi anul acesta în trei categorii: zonă verde rezidențială, balcon și zona din fața porții. Cele trei categorii sunt deschise pentru înscriere oricărei persoane cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, Câmpul Frumos, Coşeni sau Chilieni. Juriul va evalua zonele înscrise în concurs în urma fotografiilor, dar şi a unei vizite în toate zonele participante în a doua jumătate a lunii iunie.

Marele premiu al ediţiei din acest an în categoria zonelor verzi rezidențiale este un sistem de irigaţii pus la dispoziţie de Primărie.

La toate cele trei categorii, Magazinul de flori Dalia va oferi primelor 3 locuri vouchere în valoare de 500, 300 și 100 de lei, care pot fi valorificate la Dalia Garden Center până în primăvara anului 2023.

De asemenea, toate persoanele / asociațiile care se înscriu în categoria zone rezidențiale vor participa gratuit la programul de înfrumusețare a zonelor verzi în 2023, adică vor primi produse (arbuști, plante, garduri vii, flori, garduri și bănci) în valoare de 1.500 de lei, fără să plătească contribuţia proprie de 300 de lei.

Categoria zonelor verzi rezidențiale este deschisă celor care îngrijesc o zonă verde aparținând unei scări de bloc, poate fi o Asociaţia de proprietari, dar şi o singură persoană.

În categoria zonelor din faţa porţii, puteți aplica pentru spațiile verzi exterioare, dar nu pentru grădini private din interiorul gardului.

În categoria balcoanelor, oricine locuiește într-un bloc de locuințe și are balcon poate aplica, fie că este locuitor în Sfântu Gheorghe, Coşeni, Chilieni sau Câmpul Frumos. Această categorie nu este destinată balcoanelor din case cu grădină, cei care locuiesc la casă putând aplica doar în categoria zonelor din faţa porţii.

Primăria Sfântu Gheorghe va răsplăti primii trei câștigători din toate cele trei categorii şi cu un pachet de servicii personalizat, care va fi disponibil pentru utilizarea în spațiile culturale și de agrement ale orașului.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.