ro
 
Vineri, 26. Aprilie 2024.

Înscrieri pentru o nouă zi a porţilor deschise la fosta fabrică de ţigarete

13.05.2022

Pentru ediţia din 21 mai locurile sunt deja ocupate, dar se pot face înscrieri pentru 26 iunie

Primăria Sfântu Gheorghe pregăteşte două noi ediţii ale porţilor deschise la fosta fabrică de ţigarete.

După evenimentul din data de 9 aprilie, când aproape 200 de persoane au vizitat curtea şi interiorul clădirii monument istoric, alte 200 de persoane vor avea această ocazie pe data de 21 mai. Pentru această ediţie au prioritate la participare persoanele înscrise în luna aprilie.

Tururile ghidate din 21 mai încep din oră în oră între orele 10:00 şi 17:00 şi îi vor conduce pe vizitatori într-un tur al curții și al clădirii principale a fabricii, oferindu-le o perspectivă asupra trecutului, prezentului și viitorului fabricii. Participanţii vor afla informații despre istoria de peste 120 de ani a fabricii, vor afla rezultatele votului Tabak Forum și pot vedea cum au transformat alte țări clădirile închise ale fabricilor. În următoarele zile, persoanele aflate deja pe lista de aşteptare vor fi contactate pentru a confirma participarea la Ziua Porţilor Deschise din 21 mai.

Pentru evenimentul de duminică, 26 iunie, se pot face înscrieri AICI. Participarea la tururile ghidate este limitată tot la 200 de persoane şi se va face în ordinea înscrierii, la fel ca la ediţiile anterioare. La înscriere puteţi alege dacă doriţi să vizitaţi fabrica dimineaţa sau după-amiaza, iar după închiderea înscrierilor, organizatorii vor pregăti programul și lista participanților și vor contacta toți participanții pentru confirmare. 

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie