ro
 
Joi, 30. Noiembrie 2023.

Începe modernizarea străzii Ciucului din Sfântu Gheorghe

22.07.2021

Lucrările din acest an vor cuprinde reţeaua de gaze şi cea de apă pe porţiunea dintre intersecţia cu str. Gen. Grigore Bălan şi intersecţia cu str. Lunca Oltului

Lucrările de modernizare completă a străzii Ciucului din Sfântu Gheorghe au fost cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană. Acest lucru înseamnă că în perioada următoare vor avea loc lucrări de modernizare la reţelele de gaze şi apă.

Societatea de distribuţie a gazelor naturale a început deja lucrările în zona intersecţiei străzii Ciucului cu strada Arcuşului, modernizarea urmând să aibă loc pe tot tronsonul dintre intersecţia cu str. Gen. Grigore Bălan şi intersecţia cu str. Arcuşului, plus străzi adiacente, cum ar fi strada Nouă sau strada Voican. Aici va fi schimbată ţeava principală de gaz, dar şi branşamentele.

În acest caz, lucrările nu vor afecta foarte mult traficul rutier sau pietonal, însă rugăm locuitorii să circule cu atenţie pe această stradă.

În ceea ce priveşte reţeaua de apă şi canalizare, Gospodărie Comunală va demara lucrările la începutul lunii septembrie, urmând să modernizeze întreaga reţea de pe această porţiune. În acest caz, lucrările vor dura aproximativ 6 luni de muncă efectivă, în condiţiile în care pe perioada iernii, când vremea nu va permite, lucrările vor fi sistate. Traficul va fi afectat pe câte o bandă de circulaţie.

Primăria Sfântu Gheorghe are în plan ca în în cursul anului viitor să poată fi demarate şi lucrările la iluminatul public, fundaţia drumului, trotuare, piste de biciclete pentru modernizarea completă a străzii.

Se apropie termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință!
27.11.2023

Atragem atenția locuitorilor, că termenul de plata a chiriei anului 2024 pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

Petiţie pentru transferarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe în proprietatea Primăriei
27.11.2023

Situaţia juridică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe este departe de a se lămuri în instanţele de judecată, iar pentru că această clădire a devenit un real pericol public, Primăria Sfântu Gheorghe a decis lansarea unei petiţii prin care solicită transferarea clădirii în proprietatea municipalităţii.

Noi trofee de vânătoare la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe
24.11.2023

Printre noile trofee se regăsesc numeroase specii rare, inclusiv civeta africană, bivolul african, leopardul, impala, ursul grizzly și ursul polar, precum și alte trofee, și obiecte unice.

Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe
23.11.2023

Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Sfântu Gheorghe intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă
23.11.2023

Noi instalaţii de lumini au fost montate în oraş, iar iubitorii patinajului vor avea la dispoziţie două patinoare.