ro
 
Vineri, 23. Februarie 2024.

Începe depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire la Sfântu Gheorghe

10.10.2023

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, prin Direcţia de Asistenţă Socială, anunţă că se pot depune cererile pentru ajutoarele de încălzire aferente sezonului rece 2023-2024. Dosarele pot fi depuse la sediul DAS din str. Bánki Donáth (lângă terenurile de tenis din zona pieţei agroalimentare).

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă conform Legii 226/2021, pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către membrii acesteia. Formularele pot fi găsite în format online AICI.

Şi în acest an, limitele de venituri pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei sunt de maxim 1.386 lei / lună per membru de familie, respectiv maxim 2.053 lei pentru persoana singură. Tabelele complete cu pragurile de acordare a ajutorului pot fi găsite AICI.

Important! Lista cuprinzând bunurile care conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei poate fi găsită AICI.

Cererea se poate depune începând din octombrie si până în martie, în fiecare lună între 1-20 a lunii, respectiv între 16 octombrie - 20 noiembrie 2023 la început de sezon, urmând ca pe parcurs beneficiarii să semnaleze orice modificare intervenită pe timpul acordării ajutorului pentru încălzire, comparativ cu datele depuse în cerere.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați Direcției de Asistență Socială la nr. de telefon 0267 311 068.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe