ro
 
Joi, 30. Noiembrie 2023.

Încep lucrările de asfaltare finală pe străzile Ciucului şi Grigore Bălan

25.09.2023

Pe str. Stadionului au loc lucrări de frezare a asfaltului între străzile Vasile Goldiş şi Dózsa György.

Continuă lucrările de reabilitare a străzilor din Sfântu Gheorghe. 

Marţi, 26 septembrie, firmele de construcţii vor începe lucrările de asfaltare cu stratul final, de uzură, pe străzile Ciucului şi Grigore Bălan (porţiunea dintre străzile 1 Decembrie 1918 şi Ciucului).

În acest sens, facem un apel la şoferi să nu parcheze maşinile pe aceste tronsoane pentru ca lucrările să poată fi terminate cât mai repede. Pe timpul lucrărilor, circulaţia auto nu va fi afectată, dar rugăm şoferii să respecte indicaţiile de la faţa locului.

Tot marţi, 26 septembrie, încep şi lucrările de frezare a stratului vechi de asfalt pe strada Stadionului, porţiunea dintre străzile Vasile Goldiş şi Dózsa György. Având în vedere aceste lucrări, dacă proprietarii de garaje de pe acest tronson au nevoie de autoturisme în perioada următoare, sunt rugaţi să nu le parcheze în garaje pentru că e posibil să rămână blocate acolo pe timpul lucrărilor.

Toate aceste lucrări sunt programate să dureze până la sfârşitul acestei săptămâni.

Lucrările fac parte din Planul de mobilitate urbană durabilă și sunt cuprinse într-un pachet complex de dezvoltare finanțat de Uniunea Europeană. În cadrul acestui proiect, până acum au fost asfaltate străzile Nicolae Iorga, Grigore Bălan (porţiunea dintre străzile Fabricii şi 1 Decembrie 1918) şi Stadionului (porţiunea dintre străzile Spitalului şi Vasile Goldiş), şi au fost construite trotuare pe str. Păiuş David. Mai au loc lucrări de reabilitare pe strada Fabricii şi de construire a trotuarelor pe Lunca Oltului.

Se apropie termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință!
27.11.2023

Atragem atenția locuitorilor, că termenul de plata a chiriei anului 2024 pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

Petiţie pentru transferarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe în proprietatea Primăriei
27.11.2023

Situaţia juridică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe este departe de a se lămuri în instanţele de judecată, iar pentru că această clădire a devenit un real pericol public, Primăria Sfântu Gheorghe a decis lansarea unei petiţii prin care solicită transferarea clădirii în proprietatea municipalităţii.

Noi trofee de vânătoare la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe
24.11.2023

Printre noile trofee se regăsesc numeroase specii rare, inclusiv civeta africană, bivolul african, leopardul, impala, ursul grizzly și ursul polar, precum și alte trofee, și obiecte unice.

Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe
23.11.2023

Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Sfântu Gheorghe intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă
23.11.2023

Noi instalaţii de lumini au fost montate în oraş, iar iubitorii patinajului vor avea la dispoziţie două patinoare.