ro
 
Duminică, 03. Decembrie 2023.

Încep înscrierile pentru Programul de învățare a limbilor română şi maghiară

16.11.2022

Acum pot participa şi persoanele cu vârsta peste 35 de ani.

Consiliul Local din Sfântu Gheorghe a aprobat lansarea unei noi sesiuni a programului de învățare a limbii celeilalte comunităţi. Acest lucru înseamnă că, începând de vineri, 18 noiembrie, oamenii pot depune cererile de înscriere. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe oferă o subvenţie de 700 de lei persoanelor cu vârsta de peste 18 ani care doresc să învețe limba română sau maghiară și care participă cu succes la programul de învățare a limbii. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere în program este 25 noiembrie. 

Primăria organizează programul de învățare a limbilor străine împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai. Participanții vor trebui să achite o taxă de înscriere de 1000 de lei și vor putea solicita o rambursare de 700 de lei la finalizarea cu succes a cursului, numai pe baza prezentării unui certificat de absolvire.

A doua ediţie a cursurilor de limba română sau maghiară se va desfășura în perioada noiembrie 2022 - mai 2023. Cursul va consta în 4 ore de activități pe săptămână pentru o durată totală de 120 de ore, din care 100 de ore vor fi online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de suport de curs, 20 de ore pentru controlul temelor) și 20 de ore de prezență fizică.

Programul se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil sau temporar în Sfântu Gheorghe și care au absolvit cel puţin o şcoală profesională sau liceul (cu Bacalaureat). Solicitanții nu trebuie să beneficieze de o finanțare similară din partea unui program național și nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Dosarul de candidatură trebuie să includă următoarele documente: Cererea tip completată, o copie a cărții de identitate, un document care să ateste studiile, contul IBAN (pentru a putea fi rambursată subvenția).

Documentele trebuie depuse la Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei (AICI) sau poate fi solicitat personal la Biroul pentru Tineret. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 25 noiembrie, iar rezultatele evaluării dosarelor vor fi anunţate pe 28 noiembrie. 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0787 588 012 sau să trimiteţi email la zsolt.balogh@sepsi.ro.

Se apropie termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință!
27.11.2023

Atragem atenția locuitorilor, că termenul de plata a chiriei anului 2024 pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

Petiţie pentru transferarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe în proprietatea Primăriei
27.11.2023

Situaţia juridică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe este departe de a se lămuri în instanţele de judecată, iar pentru că această clădire a devenit un real pericol public, Primăria Sfântu Gheorghe a decis lansarea unei petiţii prin care solicită transferarea clădirii în proprietatea municipalităţii.

Noi trofee de vânătoare la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe
24.11.2023

Printre noile trofee se regăsesc numeroase specii rare, inclusiv civeta africană, bivolul african, leopardul, impala, ursul grizzly și ursul polar, precum și alte trofee, și obiecte unice.

Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe
23.11.2023

Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Sfântu Gheorghe intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă
23.11.2023

Noi instalaţii de lumini au fost montate în oraş, iar iubitorii patinajului vor avea la dispoziţie două patinoare.