ro
 
Sâmbătă, 03. Decembrie 2022.

Încep înscrierile pentru Programul de învățare a limbilor română şi maghiară

16.11.2022

Acum pot participa şi persoanele cu vârsta peste 35 de ani.

Consiliul Local din Sfântu Gheorghe a aprobat lansarea unei noi sesiuni a programului de învățare a limbii celeilalte comunităţi. Acest lucru înseamnă că, începând de vineri, 18 noiembrie, oamenii pot depune cererile de înscriere. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe oferă o subvenţie de 700 de lei persoanelor cu vârsta de peste 18 ani care doresc să învețe limba română sau maghiară și care participă cu succes la programul de învățare a limbii. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere în program este 25 noiembrie. 

Primăria organizează programul de învățare a limbilor străine împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai. Participanții vor trebui să achite o taxă de înscriere de 1000 de lei și vor putea solicita o rambursare de 700 de lei la finalizarea cu succes a cursului, numai pe baza prezentării unui certificat de absolvire.

A doua ediţie a cursurilor de limba română sau maghiară se va desfășura în perioada noiembrie 2022 - mai 2023. Cursul va consta în 4 ore de activități pe săptămână pentru o durată totală de 120 de ore, din care 100 de ore vor fi online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de suport de curs, 20 de ore pentru controlul temelor) și 20 de ore de prezență fizică.

Programul se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil sau temporar în Sfântu Gheorghe și care au absolvit cel puţin o şcoală profesională sau liceul (cu Bacalaureat). Solicitanții nu trebuie să beneficieze de o finanțare similară din partea unui program național și nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Dosarul de candidatură trebuie să includă următoarele documente: Cererea tip completată, o copie a cărții de identitate, un document care să ateste studiile, contul IBAN (pentru a putea fi rambursată subvenția).

Documentele trebuie depuse la Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei (AICI) sau poate fi solicitat personal la Biroul pentru Tineret. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 25 noiembrie, iar rezultatele evaluării dosarelor vor fi anunţate pe 28 noiembrie. 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0787 588 012 sau să trimiteţi email la zsolt.balogh@sepsi.ro.

Propunerile pentru statuia lui Petőfi Sándor au fost jurizate
28.11.2022

Competiția a fost câștigată de Gergely Zoltán, un sculptor din Cluj-Napoca

37 de persoane s-au înscris la cursurile de română sau maghiară
28.11.2022

Dintre acestea, 34 au fost declarate eligibile.

Începe montarea patinoarului în aer liber din Piaţa Centrală
24.11.2022

Patinoarul va avea o dimensiune de 20x29 metri şi va fi amplasat pe platoul situat în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, urmând să funcţioneze din decembrie până anul viitor în martie.

Desene de lumini proiectate în decembrie pe fațada Teatrului „Tamási Áron”
17.11.2022

Apel pentru copii și elevi pentru a crea desene de Crăciun pentru o proiecție festivă