ro
 
Joi, 30. Noiembrie 2023.

Încă un urs agresiv a fost recoltat la Sfântu Gheorghe

21.09.2023

Primarul Antal Árpád va transmite o scrisoarea preşedintei Comisiei Europene cu privire la problema urșilor din zona noastră.

Mai multe mesaje RO-Alert i-au avertizat miercuri pe locuitorii din Sfântu Gheorghe despre prezența unui urs în zona dintre Chilieni şi intrarea în oraş. Primarul Antal Árpád a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ursul a fost găsit și recoltat după mai multe ore de căutări.

„Ieri seară, în urma avertizărilor RO-ALERT de pe parcursul zilei, am căutat ursul mai bine de 3 ore împreună cu jandarmii și l-am găsit în gospodăria unui fermier din Chilieni, unde a omorât una dintre caprele acestuia. Cu ajutorul medicului veterinar prezent la faţa locului, ursul a fost adormit pentru totdeauna”, a declarat primarul Antal Árpád.

Primarul le-a mulțumit locuitorilor din Chilieni pentru cooperare, deoarece cunoștințele lor despre zonă au ajutat foarte mult la găsirea ursului. În același timp, el a reiterat apelul său către populație de a raporta orice apariție de urși în oraș sau în împrejurimi la numărul de urgență 112.

În urma acțiunii de miercuri, primarul municipiului Sfântu Gheorghe consideră că este necesară și sensibilizarea Comisiei Europene cu privire la problema urșilor, urmând să trimită o scrisoare către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

„Aici, în România, în Transilvania și în judeţul Covasna, oamenii săraci sunt cei mai afectați de atacurile urșilor, iar în acest caz, un fermier cu doar câteva capre a pierdut un animal din cauza ursului. Omul sărac nu este în poziția de a schimba regulile europene pentru că un animal protejat i-a ucis animalele. Prin urmare, am decis să acționez ca mediator și să trimit o scrisoare președintei Ursula von der Leyen, cerându-i respectuos să extindă planul de revizuire în cazul lupilor și la urșii bruni, deoarece situația în acest sens în România a ajuns la un nivel alarmant”, a declarat primarul.

Acesta a spus că transmite această scrisoare în calitate de primar și politician ecologist, iubitor de urși, dar ţinând cont de faptul că locul urșilor este în pădure, nu în grădina unui fermier din Chilieni, nu pe marginea drumului sau loviți de un tren, și nu este normal ca urșii să cerșească pe marginea drumului.

Se apropie termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință!
27.11.2023

Atragem atenția locuitorilor, că termenul de plata a chiriei anului 2024 pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

Petiţie pentru transferarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe în proprietatea Primăriei
27.11.2023

Situaţia juridică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe este departe de a se lămuri în instanţele de judecată, iar pentru că această clădire a devenit un real pericol public, Primăria Sfântu Gheorghe a decis lansarea unei petiţii prin care solicită transferarea clădirii în proprietatea municipalităţii.

Noi trofee de vânătoare la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe
24.11.2023

Printre noile trofee se regăsesc numeroase specii rare, inclusiv civeta africană, bivolul african, leopardul, impala, ursul grizzly și ursul polar, precum și alte trofee, și obiecte unice.

Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe
23.11.2023

Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Sfântu Gheorghe intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă
23.11.2023

Noi instalaţii de lumini au fost montate în oraş, iar iubitorii patinajului vor avea la dispoziţie două patinoare.