ro
 
Miercuri, 24. Iulie 2024.

Încă un urs agresiv a fost recoltat la Sfântu Gheorghe

21.09.2023

Primarul Antal Árpád va transmite o scrisoarea preşedintei Comisiei Europene cu privire la problema urșilor din zona noastră.

Mai multe mesaje RO-Alert i-au avertizat miercuri pe locuitorii din Sfântu Gheorghe despre prezența unui urs în zona dintre Chilieni şi intrarea în oraş. Primarul Antal Árpád a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ursul a fost găsit și recoltat după mai multe ore de căutări.

„Ieri seară, în urma avertizărilor RO-ALERT de pe parcursul zilei, am căutat ursul mai bine de 3 ore împreună cu jandarmii și l-am găsit în gospodăria unui fermier din Chilieni, unde a omorât una dintre caprele acestuia. Cu ajutorul medicului veterinar prezent la faţa locului, ursul a fost adormit pentru totdeauna”, a declarat primarul Antal Árpád.

Primarul le-a mulțumit locuitorilor din Chilieni pentru cooperare, deoarece cunoștințele lor despre zonă au ajutat foarte mult la găsirea ursului. În același timp, el a reiterat apelul său către populație de a raporta orice apariție de urși în oraș sau în împrejurimi la numărul de urgență 112.

În urma acțiunii de miercuri, primarul municipiului Sfântu Gheorghe consideră că este necesară și sensibilizarea Comisiei Europene cu privire la problema urșilor, urmând să trimită o scrisoare către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

„Aici, în România, în Transilvania și în judeţul Covasna, oamenii săraci sunt cei mai afectați de atacurile urșilor, iar în acest caz, un fermier cu doar câteva capre a pierdut un animal din cauza ursului. Omul sărac nu este în poziția de a schimba regulile europene pentru că un animal protejat i-a ucis animalele. Prin urmare, am decis să acționez ca mediator și să trimit o scrisoare președintei Ursula von der Leyen, cerându-i respectuos să extindă planul de revizuire în cazul lupilor și la urșii bruni, deoarece situația în acest sens în România a ajuns la un nivel alarmant”, a declarat primarul.

Acesta a spus că transmite această scrisoare în calitate de primar și politician ecologist, iubitor de urși, dar ţinând cont de faptul că locul urșilor este în pădure, nu în grădina unui fermier din Chilieni, nu pe marginea drumului sau loviți de un tren, și nu este normal ca urșii să cerșească pe marginea drumului.

Începe cea de-a șasea ediție Com’ON Sepsi
19.07.2024

Programul de participare pentru tineret din Sfântu Gheorghe îi așteaptă din nou tinerii inițiatori

Transport rapid, sigur și ecologic în Sfântu Gheorghe
19.07.2024

Cine nu își dorește să ajungă dintr-o parte în alta a orașului în mod eficient, sigur și confortabil, fie că este vorba de afaceri, cumpărături, sport sau timp liber? În curând, acest lucru va fi la îndemâna oricui, datorită lansării unui sistem de închiriere de biciclete și a extinderii transportului public.

Punem Sfântu Gheorghe în mișcare! Zilele Sportive, ediția a 16-a – un oraș activ
10.07.2024

După un an de absență, în data de 20 septembrie 2024 se dă startul unei noi ediții a Zilelor Sportive.

SepsiClassic a fost din nou îndrăgit de public
09.07.2024

Cea de-a doua ediție a festivalului de muzică clasică din Sfântu Gheorghe s-a încheiat duminică.

S-a deschis noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Suprafața de cca. 7000 mp găzduiește mai multe terenuri de sport potrivite pentru exersarea mai multor ramuri de sport, cum ar fi: fotbal și minifotbal, tenis de picior, volei, baschet, badminton, tenis și tenis de masă