ro
 
Duminică, 20. Iunie 2021.

În 10 mai începe recensământul general agricol şi la Sfântu Gheorghe

07.05.2021

Primăria face un apel la locuitori să colaboreze cu recenzorii pentru realizarea acestui recensământ de interes public

 În perioada 10 mai – 31 iulie, la nivelul întregii ţări va avea loc Recensământul General Agricol, amânat de anul trecut pentru vara acestui an.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe atrage atenţia asupra importanţei acestui demers, care are loc o dată la 10 ani, fiind un recensământ de interes public. În acest sens, autorităţile locale fac un apel la locuitori să comunice cu recenzorii şi să le permită accesul în gospodării, asigurându-i de confidenţialitatea şi siguranţa informaţiilor colectate, acestea fiind utilizate numai în scopuri statistice.

În cadrul recensământului vor fi înregistrate exploatațiile în care se desfășoară activități agricole, indiferent de statutul lor juridic.

Având în vedere noile reglementări ale Uniunii Europene, vor fi recenzate doar exploatațiile agricole care au suprafețe de peste 15 ari și au efective de animale.

În cadrul recensământului vor fi colectate informații generale privind exploataţiile agricole, modul de utilizare a terenului, efectivele de animale, adăposturile pentru animale, gestionarea dejecţiilor animaliere, agricultura ecologică, persoanele care au lucrat în agricultură, respectiv dezvoltarea rurală, care vor evidenția schimbările survenite de la Recensământul Agricol din 2010.

Recensământul se va desfășura pe bază de interviu față în față, cu fiecare șef de exploatație agricolă, indiferent de personalitatea juridică, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe o tabletă, și nu va fi impusă prezentarea unor documente justificative.


Hai să vedem împreună meciurile de la Euro 2020!
14.06.2021

Mai multe partide de la Campionatul European de Fotbal vor fi proiectate pe un ecran uriaş în parcul comun al Casei de Cultură „Kónya Ádám” şi al Liceului de Arte „Plugor Sándor”

Noi trasee adăugate programului Pedibus
10.06.2021

Elevii din Sfântu Gheorghe pot merge la școală pe jos şi din cartierele Gării și Oltului

Din 11 iunie se redeschid toate facilitățile de agrement de la Șugaș Băi
09.06.2021

Cei mari și cei mici deopotrivă sunt așteptați începând cu data de 11 iunie în stațiunea Șugaș Băi cu o gamă largă de activități de petrecere a timpului liber, dar și cu facilități de agrement și de wellness.

Faceți drumeții doar pe traseele marcate de Salvamont
08.06.2021

Centrul Județean pentru Protecţia Naturii și Salvamont Covasna le atrag atenția turiștilor să folosească pentru drumeții doar traseele omologate, marcate de către Salvamont.

Lucrări mai mici sunt în desfășurare pe străzile din Sfântu Gheorghe
04.06.2021

Muncitorii de la compania locală Sepsi Út-építő lucrează în mai multe locații din oraș