ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

Elevii se pot înscrie pentru Bursele Sfântu Gheorghe

09.11.2021

Cel puțin cinci elevi vor primi bursa de excelență în valoare de 3.000 de lei

În fiecare an, începând din 2010, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe acordă Bursa Sfântu Gheorghe elevilor de clasa a XII-a care au obținut rezultate școlare deosebite în timpul anilor de liceu.

Prin acordarea sumei de 3.000 de lei, municipalitatea dorește să încurajeze elevii din oraș să învețe, să se perfecționeze și să investească timp și energie în studiile lor.

Dosarele trebuie depuse la Compartimentul Relații cu Publicul, Informații și Registratură al Primăriei (str. 1 Decembrie 1918, nr. 2) până la data de 3 decembrie 2021. Candidaturile vor fi evaluate de o comisie, iar premiile vor fi acordate în cadrul şedinţei festive de sfârșit de an a Consiliului Local.

În urma consultării directorilor liceelor tehnologice din Sfântu Gheorghe, cu scopul promovării meseriilor și claselor tehnologice pentru elevi, Consiliul Local a modificat în acest an Regulamentul. Astfel, se va lua în calcula suma celor 3 medii generale obținute în fiecare an din primii 3 ani de liceu (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a). La liceele tehnologice media se va obţine din suma celor 3 medii ale modulelor în fiecare an din clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a.

Municipalitatea a modificat anul trecut regulamentul de acordare a burselor de excelenţă, în sensul în care toţi candidaţii care obţin minim 100 de puncte la evaluarea dosarelor vor beneficia de Bursele Sfântu Gheorghe, indiferent de numărul acestora. Până anul trecut, cei mai buni 5 elevi primeau burse de excelenţă, indiferent de punctaj.

Conținutul exact al dosarului de candidatură, sistemul de punctaj și calendarul de depunere a candidaturilor sunt stabilite în regulamentul disponibil AICI

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0267 311 243 sau să trimiteți un e-mail la zoltan.vnagy@sepsi.ro.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.