ro
 
Joi, 27. Ianuarie 2022.

Elevii se pot înscrie pentru Bursele Sfântu Gheorghe

09.11.2021

Cel puțin cinci elevi vor primi bursa de excelență în valoare de 3.000 de lei

În fiecare an, începând din 2010, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe acordă Bursa Sfântu Gheorghe elevilor de clasa a XII-a care au obținut rezultate școlare deosebite în timpul anilor de liceu.

Prin acordarea sumei de 3.000 de lei, municipalitatea dorește să încurajeze elevii din oraș să învețe, să se perfecționeze și să investească timp și energie în studiile lor.

Dosarele trebuie depuse la Compartimentul Relații cu Publicul, Informații și Registratură al Primăriei (str. 1 Decembrie 1918, nr. 2) până la data de 3 decembrie 2021. Candidaturile vor fi evaluate de o comisie, iar premiile vor fi acordate în cadrul şedinţei festive de sfârșit de an a Consiliului Local.

În urma consultării directorilor liceelor tehnologice din Sfântu Gheorghe, cu scopul promovării meseriilor și claselor tehnologice pentru elevi, Consiliul Local a modificat în acest an Regulamentul. Astfel, se va lua în calcula suma celor 3 medii generale obținute în fiecare an din primii 3 ani de liceu (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a). La liceele tehnologice media se va obţine din suma celor 3 medii ale modulelor în fiecare an din clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a.

Municipalitatea a modificat anul trecut regulamentul de acordare a burselor de excelenţă, în sensul în care toţi candidaţii care obţin minim 100 de puncte la evaluarea dosarelor vor beneficia de Bursele Sfântu Gheorghe, indiferent de numărul acestora. Până anul trecut, cei mai buni 5 elevi primeau burse de excelenţă, indiferent de punctaj.

Conținutul exact al dosarului de candidatură, sistemul de punctaj și calendarul de depunere a candidaturilor sunt stabilite în regulamentul disponibil AICI

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0267 311 243 sau să trimiteți un e-mail la zoltan.vnagy@sepsi.ro.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat cel mai mare buget din istoria oraşului
27.01.2022

Printre altele, Primăria va porni în acest an un program multianual de construire de locuinţe

Autobuze din oră în oră spre Şugaş Băi în weekenduri
26.01.2022

Ambele pârtii de schi sunt deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Ghid pentru închirierea locurilor de parcare rezidenţiale în Sfântu Gheorghe
21.01.2022

Cererile pentru locurile de parcare libere rămase (unde nu a fost încă instalată o structură metalică galbenă), care au fost create în trecut, pot fi depuse pe tot parcursul anului la Primărie.

Traseu prelungit pentru trenuleţul turistic din Sfântu Gheorghe
19.01.2022

Acum sunt posibile și rezervările de grup 

Noi reguli pentru accesul în instituţiile Primăriei Sfântu Gheorghe
19.01.2022

Având în vedere noile măsuri adoptate de Guvern, accesul în Primăria Sfântu Gheorghe şi în instituţiile subordonate se va face doar în condițiile prevăzute de lege.