ro
 
Luni, 18. Octombrie 2021.

Ecoinsulă inteligentă de colectare a deșeurilor, instalată la Sfântu Gheorghe

24.09.2021

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Societatea de salubritate TEGA S.A. au instalat pe strada Stadionului o insulă de colectare selectivă a deșeurilor de ultimă generație, care va fi funcţională de la începutul săptămânii viitoare. Noul sistem inovator va permite colectarea selectivă a deșeurilor într-un mod ecologic, simplu și eficient din punct de vedere al costurilor.

Colectorul de deșeuri, care este echipat cu un cântar și un cititor de coduri de bare, a fost achiziționat de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în scopul testării, urmând ca dacă va avea succes să fie implementat în tot oraşul. Ecoinsula de colectare e deşeurilor amplasată acum, asemănătoare unui container, deservește locuitorii blocurilor de locuințe din zona străzii Stadionului. 

Sistemul complet automat, care are mai multe sloturi de colectare, poate fi accesat prin citirea codului QR de pe sacii personalizaţi care vor fi distribuiţi de TEGA locuitorilor din zonă. Sacii plini trebuie mai întâi ținuți în dreptul panoului de citire a codului QR imprimat pe sac și apoi introduşi în fantele corespunzătoare. Colectorul de deșeuri va permite ca trei tipuri de deșeuri colectate selectiv să fie aruncate în cele cinci sloturi diferite: două pentru deșeuri de hârtie și carton, două pentru deșeuri de plastic și metal și unul pentru deșeuri de sticlă.

Codul de bare personalizat va ajuta la identificarea, în funcție de apartament, a deșeurilor care au fost depuse în coșul de gunoi și va permite TEGA să aplice tarife de facturare diferențiate, pe modelul deja implementat la casele particulare. Scopul este de a încuraja și mai mult locuitorii să colecteze selectiv deșeurile.

Ecoinsula de colectare este dotată cu o cameră de supraveghere și poate fi folosită doar de persoanele care vor primi saci personalizaţi. 

Primăria Sfântu Gheorghe reintroduce programările la birourile instituţiei
18.10.2021

Din 20 octombrie, accesul în sediul Primăriei se va putea face doar pe baza unei programări prealabile.

Voi cum vă deplasați?
14.10.2021

Sondaj privind obiceiurile de transport ale locuitorilor din Sfântu Gheorghe

Lucrări în desfăşurare pe mai multe străzi din Sfântu Gheorghe
14.10.2021

Mai multe lucrări de modernizare şi întreţinere au loc în această perioadă pe diferite străzi din Sfântu Gheorghe.

Căutăm voluntar pasionat de foto/video!
14.10.2021

Ne aflăm în căutarea unui tânăr voluntar pasionat de fotografie/videografie, care ar dori să își valorifice potențialul.

Luni, 18 octombrie, începe depunerea dosarelor pentru ajutoarele de încălzire la Sfântu Gheorghe
13.10.2021

Plafonul pentru acordarea ajutorului a fost mărit faţă de anii trecuţi