ro
 
Miercuri, 17. Aprilie 2024.

Desenele de lumini revin în decembrie pe fațada Teatrului „Tamási Áron”

21.11.2023

Apel pentru copii și elevi de a crea desene de Crăciun pentru o proiecție festivă. 

În luna decembrie, Primăria Sfântu Gheorghe şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna organizează cea de-a treia ediție a seriei de proiecții de desene de lumini pe fațada Teatrului „Tamási Áron”. Prin acest eveniment special, care aduce la viață desenele copiilor pe fațada teatrului și care reunește comunitatea locală, dorim să transformăm această perioadă sărbătorilor de iarnă în una și mai frumoasă pentru întreaga familie.

Devenit o adevărată tradiție începând cu anul 2019, „Desene de lumini pe fațada Teatrului Tamási Áron” este un eveniment așteptat cu mult drag de toți locuitorii orașului, de la mic la mare. În cadrul ediției de anul trecut, aproape 2.200 de desene de lumini au fost proiectate pe faţada Teatrului timp de 3 zile.

Primăria Sfântu Gheorghe îi invită și în acest an pe copii să deseneze creaţii cu tematică de iarnă, dând frâu liber imaginației. Desenele pot fi realizate în grafit, creion colorat și marker, dar nu se recomandă creioanele cerate și acuarelele, deoarece culorile nu se vor vedea optim după digitalizare. Desenele vor fi proiectate pe fațada Teatrului „Tamási Áron” în perioada 20-22 decembrie, între orele 18:00 și 21:00.

Colegii din Primărie vor distribui în perioada 27-29 noiembrie colile pentru desen la toate școlile și grădinițele diin oraş, dar oricine le poate solicita gratuit de la Biroul de Imagine al orașului (str. 1 Decembrie 1918, nr. 6), unde trebuie să le şi predea până pe 11 decembrie.  

Desenele vor fi evaluate de un juriu profesionist, iar cele mai interesante dintre ele vor fi premiate la mai multe categorii. Festivitatea de premiere va avea loc pe 22 decembrie, la ora 18:00, în Piața Centrală, la scena de piatră a Târgului de Crăciun.

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.