ro
 
Duminică, 03. Decembrie 2023.

Desene de lumini proiectate în decembrie pe fațada Teatrului „Tamási Áron”

17.11.2022

Apel pentru copii și elevi pentru a crea desene de Crăciun pentru o proiecție festivă

În luna decembrie, Primăria Sfântu Gheorghe va proiecta desenele copiilor pe clădirea Teatrului „Tamási Áron”. Este a doua oară când municipalitatea organizează această proiecţie, urmând ca desenele copiilor să poată fi văzute pe fațada teatrului, creând o adevărată experiență comunitară de Crăciun pentru întreaga familie.  

În spiritul Crăciunului, Primăria Sfântu Gheorghe îi invită pe copii să deseneze creaţii cu tematică de iarnă, dând frâu liber imaginației lor. Desenele pot fi realizate în grafit, creion colorat și marker, dar nu se recomandă creioanele cerate și acuarelele, deoarece culorile nu se vor vedea optim după digitalizare.

Municipalitatea a distribuit fișele de desen la toate școlile și grădinițele, dar oricine le poate solicita gratuit la Biroul de Imagine al orașului (str. 1 Decembrie 1918, nr. 6), unde trebuie să le şi predea până pe 7 decembrie.  

Desenele vor fi premiate la mai multe categorii, iar festivitatea de premiere va avea loc pe 21 decembrie, la ora 18.00, în Piața Centrală, la scena de piatră a Târgului de Crăciun. Desenele vor fi proiectate pe fațada Teatrului „Tamási Áron” în perioada 21-23 decembrie, între orele 18 și 21.

Se apropie termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință!
27.11.2023

Atragem atenția locuitorilor, că termenul de plata a chiriei anului 2024 pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

Petiţie pentru transferarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe în proprietatea Primăriei
27.11.2023

Situaţia juridică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe este departe de a se lămuri în instanţele de judecată, iar pentru că această clădire a devenit un real pericol public, Primăria Sfântu Gheorghe a decis lansarea unei petiţii prin care solicită transferarea clădirii în proprietatea municipalităţii.

Noi trofee de vânătoare la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe
24.11.2023

Printre noile trofee se regăsesc numeroase specii rare, inclusiv civeta africană, bivolul african, leopardul, impala, ursul grizzly și ursul polar, precum și alte trofee, și obiecte unice.

Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe
23.11.2023

Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Sfântu Gheorghe intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă
23.11.2023

Noi instalaţii de lumini au fost montate în oraş, iar iubitorii patinajului vor avea la dispoziţie două patinoare.