ro
 
Sâmbătă, 03. Decembrie 2022.

Desene de lumini proiectate în decembrie pe fațada Teatrului „Tamási Áron”

17.11.2022

Apel pentru copii și elevi pentru a crea desene de Crăciun pentru o proiecție festivă

În luna decembrie, Primăria Sfântu Gheorghe va proiecta desenele copiilor pe clădirea Teatrului „Tamási Áron”. Este a doua oară când municipalitatea organizează această proiecţie, urmând ca desenele copiilor să poată fi văzute pe fațada teatrului, creând o adevărată experiență comunitară de Crăciun pentru întreaga familie.  

În spiritul Crăciunului, Primăria Sfântu Gheorghe îi invită pe copii să deseneze creaţii cu tematică de iarnă, dând frâu liber imaginației lor. Desenele pot fi realizate în grafit, creion colorat și marker, dar nu se recomandă creioanele cerate și acuarelele, deoarece culorile nu se vor vedea optim după digitalizare.

Municipalitatea va distribui fișele de desen la toate școlile și grădinițele, dar oricine le poate solicita gratuit la Biroul de Imagine al orașului (str. 1 Decembrie 1918, nr. 6), unde trebuie să le şi predea până pe 7 decembrie.  

Desenele vor fi premiate la mai multe categorii, iar festivitatea de premiere va avea loc pe 21 decembrie, la ora 18.00, în Piața Centrală, la scena de piatră a Târgului de Crăciun. Desenele vor fi proiectate pe fațada Teatrului „Tamási Áron” în perioada 21-23 decembrie, între orele 18 și 21.

Propunerile pentru statuia lui Petőfi Sándor au fost jurizate
28.11.2022

Competiția a fost câștigată de Gergely Zoltán, un sculptor din Cluj-Napoca

37 de persoane s-au înscris la cursurile de română sau maghiară
28.11.2022

Dintre acestea, 34 au fost declarate eligibile.

Începe montarea patinoarului în aer liber din Piaţa Centrală
24.11.2022

Patinoarul va avea o dimensiune de 20x29 metri şi va fi amplasat pe platoul situat în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, urmând să funcţioneze din decembrie până anul viitor în martie.

Desene de lumini proiectate în decembrie pe fațada Teatrului „Tamási Áron”
17.11.2022

Apel pentru copii și elevi pentru a crea desene de Crăciun pentru o proiecție festivă