ro
 
Duminică, 03. Decembrie 2023.

Continuă lucrările de amenajare a „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe

21.09.2022

Noua zonă pietonală va consta într-o serie de mici piețe și alei pietonale şi va fi terminată până în primăvara anului viitor.

Lucrările de amenajare a „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe avansează conform graficului. Constructorul a finalizat transformarea zonelor subterane, a rețelei de canalizare, introducerea în subteran a noului sistem de iluminat public și construirea unui coridor de legătură între Primărie și curțile Teatrului „Tamási Áron”. Constructorii lucrează în prezent la pavarea coridorului și la pregătirea terenului pentru alei și piațete, urmată de punerea fundațiilor și a pavajelor.

Noua zonă pietonală va consta într-o serie de mici piețe și alei pietonale, care, odată finalizată, va oferi acces din Piața Sfântul Gheorghe spre Piața Centrală și la partea superioară a Parcului Elisabeta, pe jos sau cu bicicleta, fără a merge printre mașini sau trotuare.

Noul nucleu al orașului va putea fi accesat din mai multe direcții: de pe străduța de lângă Casa Bene, care găzduiește Muzeul Cinegetic, dinspre gangul de lângă Pensiunea Ferdinand și dinspre Teatrul „Tamási Áron”.

Curtea interioară a centrului orașului este programată să fie finalizată în primăvara anului viitor, investiția totală fiind de peste 5,4 milioane de lei.

Se apropie termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință!
27.11.2023

Atragem atenția locuitorilor, că termenul de plata a chiriei anului 2024 pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

Petiţie pentru transferarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe în proprietatea Primăriei
27.11.2023

Situaţia juridică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe este departe de a se lămuri în instanţele de judecată, iar pentru că această clădire a devenit un real pericol public, Primăria Sfântu Gheorghe a decis lansarea unei petiţii prin care solicită transferarea clădirii în proprietatea municipalităţii.

Noi trofee de vânătoare la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe
24.11.2023

Printre noile trofee se regăsesc numeroase specii rare, inclusiv civeta africană, bivolul african, leopardul, impala, ursul grizzly și ursul polar, precum și alte trofee, și obiecte unice.

Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe
23.11.2023

Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Sfântu Gheorghe intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă
23.11.2023

Noi instalaţii de lumini au fost montate în oraş, iar iubitorii patinajului vor avea la dispoziţie două patinoare.