ro
 
Marți, 16. Aprilie 2024.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe

02.04.2024

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât în şedinţa ordinară a lunii martie ca în acest an, în mod excepţional, să se acorde 4 titluri „Pro Urbe”, respectiv prelungirea perioadei pentru înaintarea propunerilor până în data de 15 aprilie 2024.

Decizia a fost luată având în vedere faptul că în ultimul an mai multe persoane valoroase au împlinit vârsta eligibilă pentru a fi nominalizate pentru titlul onorific Pro Urbe.

De asemenea, ţinând cont de faptul că Municipiul Sfântu Gheorghe este un oraş multicultural şi multietnic, Consiliul Local a considerat că este foarte important principiul reprezentaţivităţii, drept urmare prin excepţie, în anul 2024 vor fi acordate 4 titluri „Pro Urbe”, respectiv va fi prelungită perioada pentru înaintarea propunerilor până în data de 15 aprilie 2024.

Premiul Pro Urbe a fost instituit în 1997 şi este cea mai înaltă distincţie oferită de Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Potrivit regulamentului, pot fi distinşi cu acest titlu cetăţenii născuţi sau domiciliaţi în municipiu, care au împlinit vârsta de 70 de ani şi care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localității, sau care au dobândit o recunoaștere notorie a activității lor pe plan local, județean, național sau internațional, contribuind la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe.

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.