ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

Autobuze din oră în oră spre Şugaş Băi în weekenduri

26.01.2022

Ambele pârtii de schi sunt deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Datorită condițiilor meteorologice favorabile și a ninsorilor din ultimele zile, ambele pârtii de schi din Şugaş Băi sunt deschise. Experiența ne-a arătat că în weekend există un trafic crescut către stațiune, iar pentru a evita aglomerația, compania locală de transport public Multi-Trans va pune în circulație autobuze din oră în oră în weekenduri, în plus față de orarul obișnuit.

Numărul maxim de mașini care pot fi parcate simultan în Şugaş Băi este de 80, așa că, pentru a evita aglomerația din weekend, schiorii pot folosi autobuzele pentru a ajunge la pârtii în timpul programului. Acestea vor circula din oră în oră de la fosta barieră de acces spre staţiune, atât dus cât şi întors. Biletul de autobuz va costa 2,5 lei pe sens. Pârtiile sunt deschise sâmbătă și duminică între orele 9:00 și 21:00. 

Prima cursă pleacă la ora 9:00, iar pasagerii se pot urca în autobuz de la fosta barieră de acces spre staţiune. Autobuzul va urca spre Şugaş Băi în fiecare oră la fix şi va coborî la şi jumătate. Ultima cursă se va întoarce în oraș la ora 21:30.

Autovehiculele vor fi lăsate să urce în staţiune doar dacă există un loc liber, în rest mașinile putând să fie parcate lângă fosta barieră. Poliția Locală va acorda asistență pentru gestionarea corespunzătoare a parcării și a traficului în stațiune.

În acelaşi timp, cursele obișnuite de autobuz programate vor continua: de la stația de autobuz din Parcul Elisabeta până la Şugaş Băi la orele 10 și 16, și retur la orele 13 și 19.

Pasionații de sporturi de iarnă pot folosi pârtiile de luni până joi între orele 15 și 20, vineri între orele 15 și 21, iar în weekend între orele 9 și 21. Pe site-ul Sepsi ReKreativ puteți urmări în direct starea și utilizarea pârtiilor de schi prin intermediul camerelor web (click AICI).

Prețul unei urcări cu teleschiul este de 8 lei, iar pentru copiii sub 18 ani, persoanele de peste 60 de ani și persoanele cu dizabilități este de 6 lei. Biletele de sezon variază între 18 și 300 de lei, în funcție de numărul de urcări. Locuitorii din Sfântu Gheorghe care dețin un card Sepsi beneficiază de o reducere de 50%. 

 

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.