ro
 

Au început înscrierile la programul de învăţare a limbilor română sau maghiară

12.02.2024

Dosarele de înscriere pot fi depuse până pe 22 februarie, iar Primăria Sfântu Gheorghe subvenţionează 70% din costul cursului.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe prin Biroul pentru Tineret anunţă lansarea înscrierilor la o nouă serie de cursuri de învăţare a limbilor română sau maghiară pentru vorbitorii non-nativi. În acest sens, Primăria oferă o subvenţie de 840 de lei persoanelor de peste 18 ani care doresc să participe la curs, înscrierile fiind deschise până pe 22 februarie.  

Primăria Sfântu Gheorghe organizează programul de învățare a limbii celeilalte comunităţi împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai. Participanții vor trebui să plătească o taxă de înscriere de 1.200 de lei, care poate achitată în trei tranșe egale în următoarele șase luni. După finalizarea cu succes a cursului, participanţii pot solicita Primăriei rambursarea a 70% din suma totală, adică 840 de lei, doar pe baza prezentării unui certificat de absolvire a cursului. 

Cursul se desfășoară în perioada 27 februarie - sfârșitul lunii iunie și presupune 6-7 ore de activitate pe săptămână. Durata totală este de 120 de ore, din care 100 de ore sunt online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de curs, 20 de ore de verificare a temelor) și 20 de ore de prezență fizică. Programul se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul în Sfântu Gheorghe. Candidații nu trebuie să beneficieze de o finanțare similară la nivel național și nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă cererea tip completată, o copie a cărții de identitate, un document care să ateste studiile și contul IBAN (pentru a putea fi rambursată subvenția). Documentele trebuie depuse la Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei (AICI) sau poate fi solicitat personal la Biroul pentru Tineret. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 22 februarie, iar rezultatele evaluării dosarelor vor fi anunţate pe 26 februarie. Subvenția de 840 lei va fi plătită la finalul cursului, în termen de 30 de zile de la depunerea cererii.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0787588012 sau să trimiteţi un email la zsolt.balogh@sepsi.ro.

REZULTATE

Donează obiecte pentru Muzeul Comunismului!
29.05.2024

O colecție de obiecte legate de anii 1944-1989 este în curs de organizare pentru Muzeul Comunismului, care se construiește la Sfântu Gheorghe

Ziua Copilului sărbătorită în Piața Centrală și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe
28.05.2024

La fel ca în anii trecuţi, organizatorii invită copiii mici și mari în centrul orașului pentru un program variat de activități, jocuri și concerte. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 9:00 și 20:00.

Sâmbătă, 25 mai, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă
23.05.2024

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează contribuabilii interesaţi că în ziua de sâmbătă, 25 mai 2024, între orele 8:00-12:00, casieria de impozite și taxe locale va fi deschisă.

Acţiune de prindere a câinilor vagabonzi din Sfântu Gheorghe
23.05.2024

Începând de luni, 27 mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos începe o acţiune de căutare şi prindere a câinilor vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe

Mai sunt doar câteva zile în care puteţi redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri
21.05.2024

Anul trecut peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe au rămas la bugetul statului