ro
 

Aproape 1450 de intrări înregistrate în Sepsi Skatepark în prima lună de la deschidere

04.06.2024

Lucrările de construire şi amenajare a primului skatepark din judeţul Covasna au fost finalizate acum o lună, deschiderea oficială a acestuia a avut loc pe 1 mai.

Unul dintre cele mai moderne parcuri de acest gen din Transilvania a fost construit de Primăria Sfântu Gheorghe în spatele Sălii Sporturilor din cartierul Simeria, fiind o investiție foarte necesară, pentru că tinerii din oraș nu aveau o infrastructură adecvată pentru practicarea acestor tipuri de sporturi extreme. 

Accesul în complexul Sepsi Skatepark se va face din parcarea de pe strada Vânătorilor, în spatele sălii mici de sport. Parcul este deschis zilnic între orele 9:00-22:00, iar biletul de intrare costa 24 lei preţ standard, 12 lei pentru posesorii de Card Sepsi valabil, şi 6 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase. De asemenea, copiii sub 18 ani plătesc 16 lei preţ standard, 8 lei cu Card Sepsi valabil, şi 4 lei cu card pentru familii numeroase. Adulţii care însoţesc copiii nu plătesc bilet de intrare şi au acces doar în zona de relaxare.

IMPORTANT! Accesul pe elementele din cadrul skateparkului este permis doar cu echipament de protecţie (cască, genunchiere, cotiere). Facem un apel la utilizatorii skateparkului să citească şi să respecte regulamentul complexului afişat la faţa locului, astfel încât să fie evitate pe cât posibil accidentările şi incidentele de orice natură.

Realizarea întregului complex Sepsi Skatepark a costat aproximativ 5 milioane de lei, întreaga finanţare fiind acoperită din bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe.

Skateparkul a fost realizat din beton acoperit cu un strat suplimentar de beton sclivisit, foarte durabil si rezistent la uzură, suprafață pe care au fost montate bare, elemente din metal, beton și lemn, și elemente de tip „quarter pipe”, „half pipe”, sau „spine”, pistele fiind realizate în 3 trepte de dificultate, respectiv pentru începători, intermediari și avansați, iar odată deschis va putea găzdui chiar și competiții internaționale.

În plus, au fost amenajate trasee pentru trotinete, skateboard sau role, un pumptrack, dar și bănci, zone de odihnă şi toalete.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.

Pe 10 iunie încep înscrierile pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe
06.06.2024

În perioada 10 și 23 iunie, tinerii care studiază în prezent la facultate sau au absolvit recent studiile universitare pot aplica pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe.