ro
 
Miercuri, 17. Aprilie 2024.

Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe

23.11.2023

În curând începe perioada pregătirilor pentru sărbătoarea Crăciunului, iar una dintre cele mai importante sărbători ale comunității din orașul Sfântu Gheorghe este aprinderea primei lumânări de Advent. Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Locuitorii orașului sunt rugați să aducă lumânările pentru a se putea întoarce la casele lor cu o flacără sfântă. Ceremonia va cuprinde colinde de Crăciun cântate de Mátis Adrienn și Deák Anett din Ansamblul de dansuri populare „Kincskeresők”, pregătite de István Ildikó. La program va contribui corul „Refsonor” al Liceului Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, sub îndrumarea profesoarei Szilágyi Andrea.

În cadrul ceremoniei festive, primarul Antal Árpád ne va transmite gândurile sale în preajma sărbătorilor şi va aprinde prima lumânare din coroana de Advent. Coroana va fi binecuvîntată de preotul romano-catolic Ilyés Zsolt. Anul acesta gazda evenimentului va fi Dancsuly Helga, referent cultural al Casei de Cultură „Kónya Ádám”.

Și în acest an, orașul va avea din nou două coroane uriaşe de Advent, cea de-a doua fiind amplasată în sensul giratoriu din zona Gării, astfel încât locuitorii să poată simți și trăi momentele de sărbătoare aproape de casă.

În 2010 a fost montată pentru prima dată o coroană uriașă de Advent, creând o tradiție de a aprinde lumânări împreună, iar anul acesta sărbătorim împreună pentru a 14-a oară.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya

Ádám”

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.