ro
 
Vineri, 23. Februarie 2024.

Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe

23.11.2023

În curând începe perioada pregătirilor pentru sărbătoarea Crăciunului, iar una dintre cele mai importante sărbători ale comunității din orașul Sfântu Gheorghe este aprinderea primei lumânări de Advent. Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Locuitorii orașului sunt rugați să aducă lumânările pentru a se putea întoarce la casele lor cu o flacără sfântă. Ceremonia va cuprinde colinde de Crăciun cântate de Mátis Adrienn și Deák Anett din Ansamblul de dansuri populare „Kincskeresők”, pregătite de István Ildikó. La program va contribui corul „Refsonor” al Liceului Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, sub îndrumarea profesoarei Szilágyi Andrea.

În cadrul ceremoniei festive, primarul Antal Árpád ne va transmite gândurile sale în preajma sărbătorilor şi va aprinde prima lumânare din coroana de Advent. Coroana va fi binecuvîntată de preotul romano-catolic Ilyés Zsolt. Anul acesta gazda evenimentului va fi Dancsuly Helga, referent cultural al Casei de Cultură „Kónya Ádám”.

Și în acest an, orașul va avea din nou două coroane uriaşe de Advent, cea de-a doua fiind amplasată în sensul giratoriu din zona Gării, astfel încât locuitorii să poată simți și trăi momentele de sărbătoare aproape de casă.

În 2010 a fost montată pentru prima dată o coroană uriașă de Advent, creând o tradiție de a aprinde lumânări împreună, iar anul acesta sărbătorim împreună pentru a 14-a oară.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya

Ádám”

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe