ro
 

Acţiune de prindere a câinilor vagabonzi din Sfântu Gheorghe

23.05.2024

Începând de luni, 27 mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos începe o acţiune de căutare şi prindere a câinilor vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe.

„Când este sezonul de împerechere, sunt întotdeauna mai mulți câini în oraș și, de obicei, aceștia cutreieră orașul în haite. Acest lucru nu este în regulă, şi deşi capacitatea adăpostului este mereu depăşită, ne dorim cu orice preț să reducem numărul de câini vagabonzi care umblă prin oraş. De la începutul săptămânii viitoare, personalul nostru va fi prezent într-o zonă prestabilită a orașului de dimineața ora 10, până după-amiaza ora 15, iar locuitorii sunt rugați să anunţe prezenţa câinilor vagabonzi la telefon 0732717185. Scopul operațiunii este de a ne asigura că nu se mută câinii dintr-o zonă în alta până la sosirea colegilor noștri”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

TEGA informează locuitorii că, ocazional, câinii sunt caputraţi cu ajutorul unor gloanțe tranchilizante: deși acest lucru implică utilizarea unei arme, glonțul nu este letal, animalul se prăbușește din cauza efectelor medicamentului, dar nu suferă leziuni permanente și nu este ucis, deci nu există motive de îngrijorare.

Programul de capturare specific fiecărei zone este următorul:

Luni, 27 mai: zona Gării și împrejurimile (până la cazarma Jandarmeriei și Arena Sepsi).

Marți, 28 mai: cartierul Olt (Lenin)

Miercuri, 29 mai: centrul orașului (de la Bulevardul Grigore Bălan până la strada Berzei și Piața Calvin)

Joi, 30 mai: Cartierul Simeria şi cartierul Őrkő

Vineri, 31 mai: Cartierul Ciucului, inclusiv zona străzii Borvíz.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.

Pe 10 iunie încep înscrierile pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe
06.06.2024

În perioada 10 și 23 iunie, tinerii care studiază în prezent la facultate sau au absolvit recent studiile universitare pot aplica pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe.