ro
 
Miercuri, 04. August 2021.

Acţiune de dezinsecţie miercuri şi joi noaptea la Sfântu Gheorghe

19.07.2021

Operaţiunea va avea loc după lăsarea întunericului şi va fi efectuată doar la sol

O acţiune de dezinsecţie împotriva ţânţarilor va avea loc în nopţile de 21 şi 22 iulie la Sfântu Gheorghe. Operaţiunea se va desfăşura după lăsarea întunericului pentru a avea efectul scontat şi pentru a proteja albinele.

Pentru acţiune vor fi folosite pompe manuale, dar substanţele insecticide vor fi împrăştiate şi din maşină, urmând să fie cuprinse toate zonele publice ale Municipiului Sfântu Gheorghe, inclusiv satele aparţinătoare, zone de agrement, parcuri.

De asemenea, vor fi împrăştiate substanţe şi împotriva căpuşelor în zonele de picnic, cum ar fi malul Oltului sau liziera pădurii spre Şugaş Băi.

Se vor folosi substanțe sub formă de ceață termică și soluții apoase. Substanţele folosite sunt Cypermetrin în cazul ţânţarilor (aviz nr. 3400BIO/18/12.24) şi Biotrin plus pentru căpuşe (aviz nr. 3226BIO/18/12.24). Ambele substanţe sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii şi au toate avizele necesare.

Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori ca în timpul acţiunii să se evite zonele vizate pentru a nu inhala vaporii substanțelor folosite. Accesul este permis după o jumătate de oră de la terminarea tratamentului. În caz de ploaie, acţiunile vor fi decalate cu o zi.

Primăria Sfântu Gheorghe îşi doreşte ca pe viitor să realizeze această acţiune preventiv, în sensul de a omorî larvele înainte de a deveni insecte, însă anul acesta din motive juridice nu a fost posibilă această acţiune. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe așteaptă înscrierile pentru aniversarea nunții de aur sau de diamant
03.08.2021

În acest an, cuplurile care au sărbătorit a 50-a sau a 60-a aniversare a căsătoriei în 2020 sau 2021 pot să își depună înscrierile pentru acest eveniment.

Restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
02.08.2021

Pe 6 august, etapa a treia a turului va avea punct de plecare şi sosire Municipiul Sfântu Gheorghe

Panouri noi la intrările tuturor blocurilor de locuințe din Sfântu Gheorghe
30.07.2021

Pentru orientarea mai uşoară în oraș, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe instalează pe clădirile de blocuri panouri de intrare noi, bilingve și uniforme, realizate din material rezistent. 

A doua acţiune de dezinsecţie are loc joi şi vineri noaptea la Sfântu Gheorghe
27.07.2021

La fel ca săptămâna trecută, operaţiunea va avea loc după lăsarea întunericului şi va fi efectuată doar la sol

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta
23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta.